Hangon Kylpyläpuiston lumoavat huvilat

×

Kylpyläpuiston pitsihuvilat ovat ainutlaatuinen nähtävyys

Opastettu kävelykierros "Kylpyläpuiston huvilat kertovat" muistuttaa merikylpylän loistoajasta. Tunne tuulahdus tsaarinajan kylpyläkaupungin tunnelmasta ja siirry ajassa taaksepäin, vuosisadan vaihteeseen. Huomattava osa huviloista on säilynyt tähän päivään asti, ja niiden näyttävät tornit, kuistit ja parvekkeet ovat kaikkien ihailtavissa. Mukaansatempaava opastus herättää henkiin vuosisadan vaihteen elämän tämän päivän vierailijoiden kuultavaksi.

Perinteinen kylpyläkaupunki

Hanko on kylpyläkaupunki, jolla on pitkät perinteet. Vain viisi vuotta kaupungin perustamisen jälkeen Hangon kylpylä (1879 -1939) aloitti toimintansa ja seuraavien vuosien varrella kylpyläpuisto ja pitsihuvilat rakentuivat. Osa sen ajan rakennuksista on edelleen olemassa. Kylpylävieraat saapuivat kylpylän altaisiin hoitamaan itseään terveyskylvyin ja vesihoidoin. 1920- ja 1930-luvuilla terveyshoitojen tilalle tulivat vähitellen rantojen aurinkokylvyt. Talvisodan jälkeen kylpylätoimintaa ei jatkettu Hangossa ja tänä päivänä meri on kaupungin ainoa kylpylä.

 "Muistot Hangon kylpyläajasta, erityisesti ajanjaksolta ennen ensimmäistä maailmansotaa, on kuin sadusta. Kaikki rikkaat ja kauniit venakot olivat ruhtinattaria, joilla oli oma pieni hovi mukanaan ja hajuvedet tuoksuivat niin voimakkaasti kylpyläpuistossa, että nämä tuoksut kyllästivät puiston männyt. Ajan kuuluisuudet paistattelivat päivää toistensa loisteessa. Valtiomiehet, ruhtinaat, kreivit ja paronit vierailivat kaupungissa. Ajan tunnetuimmat taiteilijat esiintyivät Hangossa. Silkki todella kahisi, hienot pitsit hulmahtelivat, kiiltonahkakenkien verhoamat pikku jalat sipsuttelivat männynjuurien yli ja elokuun kuu oli ties millaisten romanssien ja tragedioiden todistajana.” 

Ote kirjasta ”Kallisarvoisin helmi”, kirja Hangon kylpylästä, kirjoittajana Birgitta Ekström Söderlund

 

Lisätietoja

Paikka:
Hangon Kylpyläpuisto
Etäisyys Helsingistä:
127 km, Matkaan Helsingistä Hankoon kuluu noin 1h 45 min autolla.
Etäisyys Turusta:
141 km, Matkaan Turusta Hankoon kuluu noin 1h 48 min autolla.
Koska:
Opastettu kierros "Kylpyläpuiston huvilat kertovat" on varattavissa ympäri vuoden.
Kenelle:
Opastettu kierros soveltuu perheelle tai ryhmille. Sisältö on muunneltavissa tarpeen mukaan.
Hyvä tietää:
Opastuksen kesto on 1,5 h
Hinta:
85,00 €/opastus, ei sisällä kulkuneuvoa.
Soita:
+358 19 2203 411
Yrityksen nettisivut: