Kamariherran Kalaasit Mustion Linnassa

×

Siirry vierainesi 1900-luvun alun kartanoromantiikkaan! 

Kamariherran Kalaasit Mustion Linnassa on historiallinen ja mielenkiintoinen makujen matka vuodesta 1904 nykypäivään.

Mustion Linnanherra Hjalmar Linder oli Suomen rikkain mies, tunnetuimpia suomalaisia maailamalla sekä suuri Kulinaristi. Linnan keittiöön tuotiin ruokalähetyksiä niin Pietarista kuin Pariisistakin. Tunnelmalliseen ravintola Linnankrouviin katetaan upea, viimevuosisadan alun juhlaillallinen. Herkullinen monen ruokalajin menu perustuu 1904 Mustion Linnassa nautittuun illalliseen, jonka menukortti löytyi yllättäen Linnan vintiltä. Menu nautitaan luonnollisesti pitkän kaavan mukaan, upeine viineineen. Myös henkilökunta on puettu ajan hengen mukaan. Ennen illallista suosittelemme opastettua Linnakierrosta ja lasillista kuohuvaa kierroksen alkuun.

Kamariherran Kalaasit vievät vieraamme hetkeksi menneen ajan tunnelmaan todellisen tarinan ja tuotteen kera. 

Mustion Linnan kartanossa järjestettiin aikanaan arvokkaita ja juhlavia päivällisiä sekä pitoja joita Kamariherran Kalaasit tänäänkin seuraavat ja tarjoavat. Hjalmarista löytyy paljon kirjallisuutta jossa kuvaillaan hänen gastronmista harrastustaan. Hjalmarin nimi yhdistyy myös herra Ninoon.

Mustion Linnan ravintola Linnankrouvi tarjoaa menun tunnelmallisessa ravintolassa mahdollisimman pitkälle paikallisista tuotteista valmistettuna suosien lähi- ja luomuruokaa. Menussa yhdistyvät tuoreus, nykyaika ja historian tuulet. Perinteitä kunnioittaen, menu on juhlava sekä laadukas kuten vuonna 1904.

Kamariherran Kalaasit aloitetaan juhlavasti Linnakierroksella joka keskittyy Kamariherra Hjalmar Linderiin sekä Kalaasien teemaan luoden yhteyden historiaan. Hienostunut alkujuoma aloittaa juhlavasti tilaisuuden Linnassa johdattaen vieraamme menneen ajan tunnelmaan. Vanha englantilaistyyppinen puisto Linnan ja ravintolan ympärillä huokuu vanhan ajan elämää ja puiston taikaa pääsee myös aistimaan siirtyessä Linnasta ravintolaan joka sijaitsee vanhassa vaunuvajassa kartanoa vastapäätä. Tunnelmaa lisää kauniissa ja historiallisessa ravintolasalissa juhlava kate ja ajan hengen mukaan pukeutunut henkilökunta.

Halutessaan asiakkaalla on mahdollisuus saada lisämaustetta illalliselle kutsuen Hjalmar Linderiä esittävän ammattinäyttelijän mukaan tlaisuuteen.

Lisätietoja

Paikka:
Mustion Linna, Raasepori
Etäisyys Helsingistä:
79 km, 1 h autolla
Etäisyys Turusta:
110 km, 1,5 h autolla
Koska:
Ravintolan aukioloaikoina ennakkotilauksesta
Kenelle:
Kaikille kulinaristeille, hyvän ruoan ystäville sekä historiasta kiinnostuneille.
Hyvä tietää:
Linnakierros 50 min.
Hinta:
Menu 79€, Linnakierros 8€ sekä juomat valinnan ja kulutuksen mukaan erikseen veloitettuna. Juomapaketteja saatavilla asiakkaan toivomusten mukaan hovimestariltamme.
Soita:
+358 19 36 231
Yrityksen nettisivut: