Lohjan saaristo

×

Poikkeuksellisen rikas ja monimuotoinen luonto

Lohjansaari sijaitsee Lohjanjärvellä vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Ympäröivä järvi ja saaren kalkkikallioesiintymät mahdollistavat runsaan määrän uhanalaisia ja huomionarvoisia kasveja. Lohjansaari on myös valittu vuonna 2014 vuoden perinnemaisemaksi Maatiainen ry:n toimesta. Saaren perinnemaisemat onkin luokiteltu valtakunnallisesti, maakunnallisesti ja paikallisesti arvokkaiksi.

Omanaviljelmiä

Saaren ehkä tunnistettavin piirre on laajat omanatarhat. Tuhannet omenapuut muodostavat upean ympäristön. Ohi vilisevistä omenpuista tulee mieleen Etelä-Euroopan viiniviljelmät. Omenien antimia pääsee nauttimaan Alitalon Viinitilalla, jossa valmistetaan mm. omenaviiniä, siideriä ja likööriä. Majoituksen löydät Martinpihalta ja ohjelmapalvelut Ravanti Eventsiltä. Saaressa kannattaa tutustua myös Paavolan Tammeen, joka on huikaiseva vanha puu Paavolan luontopolun varrella.

Lähellä Lohjan keskustaa

Lohjansaareen pääsee kätevästi 20 minuutissa Lohjan keskustasta omalla autolla. Jos omaa autoa ei löydy, niin Seija järjestää kyydin. Ja Helsingistäkin matkaa tulee vain tunnin verran. Eipähän tarvitse lähteä ulkomailla maistelemaan viinejä ja ihailemaan ikiaikaisia Tammia.

Lisätietoja

Paikka:
Lohjansaari Lohjalla
Osoite:
Etäisyys Helsingistä:
80 km, 1 h autolla
Etäisyys Turusta:
145 km, 1 h 40 min autolla
Koska:
Lohjansaareen voi tulla ympäri vuoden
Kenelle:
Lohjansaaresta löytyy kiinnostavaa tekemistä koko perheelle ympäri vuoden
Hinta:
Saareen pääsee ilmaiseksi
Varaa:
.
Soita:
.