Risteily huikealle Bengtskärin majakalle

×

Risteily huikealle Bengtskärin majakalle

Pohjoismaiden korkein majakka, Bengtskär, kohoaa mahtavat 52 metriä merenpinnan yläpuolelle ja on itsessään huikea nähtävyys. Majakan sijainti pienellä kalliosaarella keskellä aavaa merta tekee tästä matkakohteesta ainutlaatuisen kokemuksen. Bengtskärin majakan valohuoneeseen kipuaminen vaatii 252 askelman uurastuksen, ja fantastinen näköala palkitsee vierailijan moninkertaisesti. Bengtskärin majakkaa edustaa ehdottomasti Suomen majakoiden aatelia ja onkin todella suosittu kesäkohde matkailijoille.

Majakan tarina

Majakka on rakennettu 1906 ja se sijaitsee noin 25 km Hangosta lounaaseen. Vuosikymmenien ajan majakka on ohjannut tuhansia merenkävijöitä turvallisille väylille. Saarella asui kolme majakanvartijaa, sumusireeninhoitaja ja majakkamestari perheineen. Enimmillään majakan asukasmäärä oli 32 henkilöä. 

Majakan historian tuhoisin tapahtuma oli Bengtskärin taistelu, joka käytiin jatkosodan alussa 1941. Tuolloin Bengtskär sijaitsi lähellä Neuvostoliiton haltuun luovutettua Hankoniemeä ja oli suomalaisille tärkeä tähystys- ja tulenjohtopaikka. Neuvostoliittolaiset maihinnousujoukot yrittivät useiden päivien ajan tuhota tätä strategisesti tärkeää Bengtskärin majakkaa, siinä onnistumattaan. 

Vuonna 1968 Bengtskärin majakka automatisoitiin ja majakanvartijoiden virat lakkautettiin. Tyhjillään majakka rappeutui ja mittavien kunnostustöiden jälkeen majakka avattiin kesällä 1995 yleisölle ja matkailijoille. Siitä lähtien Bengtskärin majakka on niittänyt mainettaan loistavien palveluiden ja mielenkiintoisten tarinoiden valossa.

Nähtävyydet Bengtskärin majakkasaarella

Saarella on majakkamuseo, museoasunto, pysyvä näyttely Bengtskärin taistelusta, vaihtuvia merellisiä näyttelyitä, majakkaposti ja kahvila. Majoitus majakkasaarella on myös mahdollista ja lisäksi saarelta löytyy kokoustilat ryhmille. 

Varaukset

http://tourism.hanko.fi/tuotteet/risteily-bengtskariin/

Lisätietoja

Paikka:
Bengtskärin majakkasaari sijatsee 25 km Hangosta lounaaseen.
Etäisyys Helsingistä:
127 km, Matkaan Helsingistä Hankoon kuluu noin 1h 45 min autolla.
Etäisyys Turusta:
141 km, Matkaan Turusta Hankoon kuluu noin 1h 48 min autolla.
Koska:
Maanantaista lauantaihin ajalla 18.6.-27.8.2017. Lähtö klo 11, paluu klo 16.30
Kenelle:
Risteily Bengtskärin majakkasaarelle soveltuu koko perheelle
Hinta:
Aikuiset: 60 euroa, lapset 25 euroa ( 4-14 v.) Hintaan sisältyy lounas, sisäänpääsy majakalle ja opastus.
Varaa:
Soita:
+358 19 2203 411
Yrityksen nettisivut: