Yleisökierrokset maan uumenissa Tytyrin Kaivosmuseossa

×

Tytyrin kaivosmuseon ainutlaatuinen miljöö tarjoaa mainaritunnelmaa Lohjalla

Pääkaupunkiseudun läheisyydessä, aivan Lohjan keskustassa sijaitsee ainutlaatuinen matkakohde, Tytyrin kaivosmuseo. Tytyrin kaivosmuseon yleisökierroksella sukelletaan aitoon kaivosympäristöön noin 100 metrin syvyyteen maan alle, keskelle entisaikojen mainareiden värikästä arkea. Tytyrin kaivosmuseon yleisökierroksilla pääsee tutustumaan kaivostoiminnassa käytettyyn kalustoon aina kaivosporista dumppereihin asti, samalla, kun oppaiden tarinat kaivosmiesten arjesta heräävät eloon. Kalkkilouhoksen mahtavasta koosta saa hyvän käsityksen yli 100 metriä leveän ja 100 metriä syvän maanalaisen louhoksen äärellä, missä Sibeliuksen säveliin suunniteltu valoteos ei jätä ketään kylmäksi.

Tytyrin kaivosmuseon kesän yleisökierroksilla pääsee viilentymään

Tytyrin kaivosmuseon kaivoskäytävillä on ympäri vuoden +8 astetta lämmintä, joten kahden tunnin yleisökierros on mukavan viileä tauko keskellä kuumaa kesäpäivää. Suosittelemme kierrokselle lämmintä vaatetusta, mutta mikäli nämä unohtuvat, kaivoksella on lainattavissa huopia hartioiden suojaksi. Kierrokselle kannattaa valita hyvät kävelykengät ja kampaus suunnitella niin, että kierroksella päässä pidettävä kypärä ei tipahda pois.

Tytyrin kaivosmuseoon on helppo saapua, sillä se sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja vajaan puolentoista tunnin ajomatkan päässä Turusta. Tytyrin kaivosmuseon yleisökierroksille ei tarvitse ennakkovarausta, vaan mukaan pääse, kun on hyvissä ajoin paikalla.

Lisätietoja

Paikka:
Lohjan keskustassa 100 metriä maan alla
Etäisyys Helsingistä:
55 km, 45 minuuttia autolla
Etäisyys Turusta:
115 km, 1h 15min autolla
Koska:
Yleisökierrokset 14.5. - 25.9.
Kenelle:
Eksoottinen maan alainen kohde niin lapsille kuin aikuisillekin.
Hyvä tietää:
Kierroksen kesto on noin 2h
Hinta:
Aikuiset 14€/hlö ja lapset (5-16v.) 8€/hlö.
Soita:
+358 44 369 1309
Yrityksen nettisivut: