Yleisökierrokset maan uumenissa Tytyrin Elämyskaivoksessa

×

Tytyrin Elämyskaivos tarjoaa ainutlaatuisen mainaritunnelman Lohjalla

Pääkaupunkiseudun läheisyydessä, aivan Lohjan keskustassa sijaitsee ainutlaatuinen matkakohde, Tytyrin Elämyskaivos. Tytyrin Elämyskaivoksen yleisökierroksella sukelletaan aitoon kaivosympäristöön noin 100 metrin syvyyteen maan alle, keskelle entisaikojen mainareiden värikästä arkea. Tytyrin Elämyskaivoksen yleisökierroksilla pääsee tutustumaan kaivostoiminnassa käytettyyn kalustoon aina kaivosporista dumppereihin asti, samalla, kun oppaiden tarinat kaivosmiesten arjesta heräävät eloon. Kalkkilouhoksen mahtavasta koosta saa hyvän käsityksen yli 100 metriä leveän ja 100 metriä syvän maanalaisen louhoksen äärellä, missä Sibeliuksen säveliin suunniteltu valoteos ei jätä ketään kylmäksi.

Tytyrin Elämyskaivoksen kesän yleisökierroksilla pääsee viilentymään

Tytyrin Elämyskaivoksen kaivoskäytävillä on ympäri vuoden +8 astetta lämmintä, joten kahden tunnin yleisökierros on mukavan viileä tauko keskellä kuumaa kesäpäivää. Suosittelemme kierrokselle lämmintä vaatetusta, mutta mikäli nämä unohtuvat, kaivoksella on lainattavissa huopia hartioiden suojaksi. Kierrokselle kannattaa valita hyvät kävelykengät ja kampaus suunnitella niin, että kierroksella päässä pidettävä kypärä ei tipahda pois.

Tytyrin Elämyskaivokseen on helppo saapua, sillä se sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja vajaan puolentoista tunnin ajomatkan päässä Turusta. Tytyrin Elämyskaivoksen yleisökierroksille ei tarvitse ennakkovarausta, vaan mukaan pääse, kun on hyvissä ajoin paikalla. Tytyrin Elämyskaivos on suljettuna muutamina ajankohtina, katso ne täältä.

Lisätietoja

Paikka:
Lohjan keskustassa 100 metriä maan alla
Etäisyys Helsingistä:
55 km, 45 minuuttia autolla
Etäisyys Turusta:
115 km, 1h 15min autolla
Koska:
Yleisökierrokset 25.6.2017-31.3.2018
Kenelle:
Eksoottinen maan alainen kohde niin lapsille kuin aikuisillekin.
Hyvä tietää:
Kierroksen kesto on noin 2h
Hinta:
Aikuiset 16€/hlö ja lapset (5-16v.) 9€/hlö.
Soita:
+358 44 369 1309
Yrityksen nettisivut: