Etelärannikon top 10 matkakohdetta!

×

Suomen etelärannikko yllättää monipuolisuudellaan. Kartanoiden, ruukkien, vanhojen puukylien ja upean merellisen luonnon yhdistelmä on sellainen johon voisi kuvitella törmäävänsä jossain Keski-Euroopassa. Keräsimme top 10. matkailukohdetta Helsingistä Hankoon.

1. Raaseporin linna

Raaseporin keskiaikainen linna on yksi suomen hienoimmista linnanraunioista. Linnaan ja sen saleihin pääsee samoilemaan vapaasti. Keskiaikaisen ritaritunnelman todella aistii!

https://www.visitsouthcoastfinland.fi/blogi/raaseporin-linna/

2. Kisakallio

Susijengin ja muiden suomalaisten urheilujoukkueiden kotipesä. Kisakallio on kuitenkin muutakin kuin pelkkä urheilukeskus. Erittäin monipuolinen liikuntatarjonta, Karnaisten Korven metsät luontopolkuineen ja paikka Lohjanjärven rannalla takaavat erinomaisen hyvinvointiloman.

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/kisakallion-urheiluopisto/

3. Mustion Linna

Yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista, 1700 –luvulta lähtien Linderien suvun omistuksessa ollut Mustion Linna tarjoaa nykyään korkeatasoista majoitusta,  huippukokkien tekemää ruokaa sekä paljon oheispalveluita.

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/mustion-linna-svarta-slott/

4. Karjalohja

Lohjanjärven toisella rannalla sijaitseva Karjalohja on monien suomalaisten taiteilijoiden inspiraation lähde. Myös Suomen presidenteistä useat viettävät kesiään juuri Karjalohjalla. Yöpyä voi vaikka Kylpylähotelli Päiväkummussa tai Puujärven loman saarimökissä.

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/kylpylahotelli-paivakumpu/

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/fresh-lake-cottages/

https://www.visitsouthcoastfinland.fi/blogi/karjalohja-tutuksi/

5. Lohjan Saaristo

Lohja Saaristo on keskellä Etelä-Suomen suurinta järveä, eli Lohjanjärveä. Erityisen kalkkipitoinen maa ja järven luoma oma mikroilmasto tekee saaren luonnosta aivan erikoislaatuisen. Saari on täynnä puutarhoja ja omenapuita. Voit käydä maistelemassa omenasiideriä Alitalon viinitilalla tai yöpyä Martinpihan idyllisessä ympäristössä. Eikä sovi unohtaa kuuluisaa Paavolan tammea!

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/alitalon-viinitila/

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/martinpiha/

https://www.visitsouthcoastfinland.fi/aktiviteetit/lohjan-saaristo-2/

6. Siuntionjoki

Siuntionjoki virtaa läpi läntisen Uudenmaan päättyen Suomenlahteen. Joen luonto on niin hieno, että siitä tehtiin elokuva nimeltään Joen Lumo. Pääset kokemaan Siuntionjoen lumon parhaiten kanootin kyydissä. Alueella toimiva SE-Action tarjoaa opastuksia ja vuokraa kanootteja.

https://vimeo.com/ondemand/joenlumo

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/se-action-oy/

7. Tammisaari

Meren rannalla sijaitseva Tammisaari ja sen vanha puinen keskusta on hurmannut matkailijoita jo pitkään. Pienet kahvilat ja putiikit, tori ja verkkainen elämäntapa ovat rannikkoa parhaimmillaan. Majoitu vaikka Hotel Sea Frontissa tai Motel Marinessa.

http://www.visitraseborg.com/fi/nahtavyydet/tammisaari

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/motel-marine/

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/hotel-sea-front/

8. Tytyrin kaivos

Toiminnassa olevassa Tytyrin kalkkikaivoksessa sijaitseva kaivosmuseo on 80 metrin syvyydessä! Maan syvyyksissä pääset todella kaivoksen tunnelmaan. Kaivokseen vievä hissi on Koneen uusimpia hissi valmisteita ja se on suunniteltu vartavasten kaivoksen vierailijoiden kuljetukseen. Hissin huippunopeus on 10m/s.

https://www.visitsouthcoastfinland.fi/blogi/uudistunut-tytyrin-elamyskaivos-avautuu-huhtikuun-alussa/

9. Hanko

Ne kuuluisat Hangon hiekkarannat! Hangon vetovoima on ja pysyy. Pitsihuvilat, vanhan kylpyläkaupungin tuntu, erinomaiset ravintolat ja lukuisat tapahtumat. Tästä ei kesäkaupunki Suomessa parane. Majoitu Hotel Regatassa ja kokeile Hanko Menu Ravintola Origossa.

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/kunnat/hanko/

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/hotel-regatta-hanko/

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/ravintola-origo/

10. Fiskarsin Ruukki

Vuoden 2015 parhaaksi matkailukohteeksi valittu Fiskars Ruukki ei tarvitse juuri esittelyä. Vanha ruukkihistoria yhdistettynä elinvoimaiseen käsityöläisyhteisöön ja runsaaseen tapahtumatarjontaan luo kokonaisuuden joka on vertaansa vailla.

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/yritykset/fiskarsin-ruukki/

 

Kirjoittaja: