Hangon kesä ei lopu kalenteriin

×

Elokuun viimeisenä viikonloppuna hankolaiset kerääntyivät juhlimaan mennyttä kesää Hangonpäivien ja Muinaistulien yön merkeissä.

Hangon hehkua paikallisessa seurassa

Suuri osa matkaajista oli jo palannut arkisen aherruksen pariin, joten juhlia vietettiin tapansa mukaisesti varsin paikallisessa seurassa. Päivät täyttyivät juhlapuheista, musiikista, näyttelyistä, ohjelmasta, markkinahumustakin ja lauantaina iltahämärän aikaan, ihmiset kerääntyivät rannoille nauttimaan muinaistulien hehkusta sekä toistensa seurasta, moni piknikin merkeissä.

Kesän hiipuessakaan Hanko ei vaivu talviuneen

Hangonpäivät ovat osoitus siitä, että Hangossa kesän loppuminen ei ole luettavissa kalenterista. Vaikka matkailusesonki hiljenee, hankolaiset pitävät huolen, ettei kaupungissa nukuta talviunta. Hanko on täynnä nähtävää aina Rintamamuseosta Manner-Suomen eteläisimpään kärkeen, Tulliniemeen. Ohjelmaksi riittää hyvin vain kulkea ja katsella ympärilleen ‒ sekä poiketa sisään. Ja aika kuluu, turhankin nopeasti.

Kallioiset maisemat meren äärellä

Päiväreissulla Hangossa voi suunnata vaikka Hangonkylään ihastelemaan sen hiekkarantaa ja pienvenesatamaa. Päivällisen voi nauttia ihan piensataman vieressä På Krokenissa ja ostaa kotiinviemisiä sen kalapuodista. Jos haluaa nähdä pidemmälle, satamakonttorista voi vuokrata Jopon.

Itäsatamassa voi herkutella Origon saaristolaispöydässä ja sulatella sitten vatsaa rauhallisella kävelyllä pitkin rantaa. Venesatama, lukuisat erilaiset hiekkarannat sekä Neljän Tuulen Tuvan upeat kallioiset maisemat Pienellä Mäntysaarella mahtuvat vain muutaman kilometrin matkalle. Myös Hangon ainutlaatuinen vesitorni kannattaa käydä kokemassa, et voi olla sitä huomaamatta!

Kaupunki täynnä seikkailuja

Pidemmän visiitin tekevän kannattaa toki kokeilla muutakin. Hotelli Regatta opastaa asukkaitaan maa-, meri- ja ruokaseikkailuihin ja auttaa niiden varauksissa. Friman Matkat järjestää lähialueella päiväretkiä, joten Hangon matkallaan voi halutessaan päätyä käymään vaikka Fiskarissa.

Piipahdat tai viivähdät Hangossa – tervetuloa!

Kirjoittaja:
Elisa Sievänen