Joululoma Länsi-Uudellamaalla

×

Joululomalla on hyvä hetki viettää aikaa perheen, puolison tai ystävien kanssa. Tässä ideoita siihen, mitä joululomalla voikaan tehdä.

Uimaan voi mennä milloin vain

Jos ulkona sataa vettä ja räntää tai pakkanen on kiristynyt sietämättömäksi, ei suinkaan tarvitse jäädä kotiin neljän seinän sisälle. Tekemistä löytyy silti. Esimerkiksi uiminen on kivaa sekä rentouttavaa puuhaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Hyviä uimapaikkoja Länsi-Uudeltamaalta löytyykin! Karjalohjalla sijaitsevassa Päiväkummun kylpylässä on hiljattain uusittu SPA osasto sekä saunamaailma. Päiväkummussa viihtyvätkin kaikki vauvasta vaariin. Päiväkummun voi ottaa päiväkohteeksi tai sinne voi jäädä yöksi.

Lohjalla on suosittu Neidonkeidas -uimala. Siellä on myös juuri uusitut saunat. Myös Tammisaaresta löytyyuimahalli. Siuntiossa on Rantasipi Siuntion kylpylä, missä voit uimisen lisäksi käydä vaikka lumikenkäilemässä tai kokeilemassa alppicurlingia. Tietty nämä lajit vaativat lunta ja pakkasta. Käy Rantasipi Siuntion kylpylän sivuilta tutkimassa mitä kaikkia muita lajeja voit siellä harrastaa!

Hiihto ja luistelu ovat hyviä liikuntamuotoja

Jos joululomalla meillä on lunta maassa, voi lähteä hiihtämään tai luistelemaan. Latuja sekä luistinratoja löytyy ympäri Länsi-Uuttamaata. Hangon, Lohjan, Inkoon, Raaseporin sekä Siuntion latuja ja luistinratoja voi käydä tutkimassa kuntien omilta sivuilta. Tai lähde laskettelemaan Raaseporin Påminneen, Suomen eteläisimpään rinnekeskukseen.

Kun joulukinkku ja laatikot eivät enää maistu

Kun on syönyt mahansa täyteen jouluruokaa, alkaa kaipaamaan jo jotain muuta. Silloin kannattaa viedä perhe syömään ravintolaan. Hyviä vaihtoehtoja löytyy Länsi-Uudeltamaalta paljon. Uimisen ohessa tai muuten vaan voi käydä syömässä Päiväkummussa tai Siuntion Rantasipissä. Loistavaa ruokaa tarjoilee ainakin Hangossa sijaitseva Ravintola Origo, Karjaalla Köttkontrollen ja Pohjassa Deli Tukku. Joko muuten olet käynyt vuonna 2015 Pauligin Suomen parhaimmaksi kahvilaksi valitussa Cafe Laurissa?

Elokuviin

Elokuviin voi mennä yhdessä tai yksin ja joululoma onkin mainiota aikaa käydä katsomassa elokuvia. Lohjalla elokuvia näyttää Kino Vaakuna, Hangossa Kino Olympia, Tammisaaresta löytyy Suomen vanhin toiminnassa oleva elokuvateatteri Bio Forum ja Karjaalla Bio Pallas.

Hotelliin

Joululomalla voi ottaa irtioton ja lähteä yöksi tai useammaksikin hotelliin. Lohjalta löytyy Hotelli Lohja ja Tammisaaresta Motel Marine, jotka palvelelevat myös joulun välipäivinä.

Kirjoittaja:
Anni-Elina Torvikoski