Joulumarkkinat joulukaupungissa 9.-10.12.2017

×

Mennyttä aikaa ja saaristolaishenkeä huokuvat vanhanajan joulumarkkinat avautuvat Tammisaaren keskustaan Raatihuoneentorille ja torilta lähtevälle Kuninkaankadulle. Tammisaari on kuin tehty joulukaupungiksi. Vanhat puutalot ovat kauniita ja vanhankaupungin kujat viihtyisiä.

Markkinat ovat avoinna lauantaina 10-16 ja sunnuntaina 10-15. Viime vuonna myyjiä oli 136 ja kävijöitä monta tuhatta.

Ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille

Joulumarkkinoilla on molempina päivinä kaikenlaista ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille. Lauantaina Kareliassa voi esimerkiksi käydä kuuntelemassa musiikkiopiston konsertin Jul på Karelia klo 12 tai Girls’n Qvinns joulukonsertti klo 17 Tammisaaren kirkossa, jota johtaa Monica Henriksson ja mukana myös Hurja Piruetti. Markkinoilla pääsee myös vierailemaan Joulupukin verstaalla. Tammisaaren museon pihalla on pop-up maatila, jossa lapset ja aikuiset voivat taputella erilaisia kotieläimiä. Viime vuosina siellä on nähty mm. vasikoita, hevosia, alpakoita, aaseja ja koiria. Innokkaammille on myös poniratsastusta. Lauantaina paikalla on myös Tammisaaren VPK ja paloauto, johon lapset pääsevät tutustumaan.

Oiva tapa virittäytyä joulutunnelmaan ja tehdä samalla joululahjaostokset

Tammisaaren vanhanajan joulumarkkinoilla kaikki tuotteet ovat kotimaisia ja useat niistä lähiseutujen tuottajien tekemiä. Myyjät myyvät pääasiassa ruokaa, juomaa, käsitöitä ja kukkia, mutta kyllä sieltä muutakin löytyy. Tuotteita on paljon ja monenlaisia, joista jokainen löytää varmasti jotain, eikä lähde tyhjin käsin.

Viihtyisältä Kuninkaankadulta sekä Kustaa Vaasan kadulta löytää monia persoonallisia pikkuputiikkeja, joissa kannattaa myös piipahtaa ostoksilla.

Pidä taukoa markkinoista leipomo-kahvila Carl De Mummassa

Jos haluaa pitää tauon markkinoilla kiertelystä, kannattaa suunnata leipomo-kahvila Carl De Mummaan. Se sijaitsee aivan Raatihuoneentorin laidalla. Siellä voi nauttia kuumaa glögiä ja erilaisia herkkuja, joko sisällä lämpimässä tai lasitetulla terassilla vilttien alla ja seurata markkinoiden hälinää.

Kirjoittaja: