Juhlavuosi Linnassa

×

Yli 200 -vuotta vanha kartano on yksi Suomen arvokkaimmista

Magnus Linder osti 30 vuotta sitten Mustion Kartanon ja sen alueen takaisin Linderin suvulle.  Alueella aloitettiin mittavat kunnostustyöt ja seuraavana kesänä aloitettiin liiketoiminta Mustion Linnan alueella. Päärakennus, yli 200 vuotta vanha Kartano toimii tänään museona ja on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista. Ihailtavaa työtä! Tuolloin rapistumaan päässyt alue kunnostettiin ja nyt alueella on museotoiminnan lisäksi kokoustiloja, hotellihuoneita, saunoja, kokkauskursseja, kesäteatteria sekä huipputason ravintola!

Kerstin Ilander, nämä vuodet oppaana Linnassa toiminut rouva, on saanut kehuja ja kiitoksia työstään niin paljon ettei tätä palautteen määrää oikein voisi kuvitellakaan mutta ei tämä silti mkään ihme ole! Kerstinin taito tuoda Mustion Linnan historian ja Linderin suvun tarinat elävästi, kiinnostavasti ja jopa hauskasti esille on ihailtava ja hämmästyttävä! Hän lumoaa tarinoillaan niin lapset, koululaiset, nuoret, opiskelijat, pariskunnat, ryhmät kuin eläkeläiset. Sain itse seurata kerran päiväkoti ikäisten ryhmää Kerstinin opastuksella enkä voinut uskoa silmiäni ja korviani! Lapset kuuntelivat silmät pyöreinä ja korvat höröllään oppaan tarinoita ja viittasivat innoissaan joukolla Kerstinin arvuutellessa heiltä kysymyksiä. En ollut edes ajatellut että tämän ikäiset lapsetkin lumoutuvat historian tarinoista niin että kuuntelevat hiiren hiljaa paikallaan oppaan tarinoita! Lähes päivittäin saapuu kehuja sähköpostitse, puhelimitse sekä suullisesti. Hienoa että ihmiset kertovat hyvää palautetta, tämä on kannustanut ja motivoinut eteenpäin niin Kerstiniä kuin kaikkia muitakin työntekijöitä. Kerstin Ilander on todellinen aarre!

Linnalla on useita muitakin aarteita, mutta tässä niistä toinen:

Linnankrouvi ravintola joka tarjoaa herkullista, suussa sulavaa lähiruokaa hyvällä palvelulla kuorrutettuna tunnelmallisessa ja historiallisessa rakennuksessa, vanhassa vaunuvajassa. Palkittu keittiömme panostaa tuoreuteen, ekologisuuteen sekä lähiruokaan, ajatus maistuu lautasella! Olemme todella ylpeitä keittiöstämme!

White Guide Nordics valitsi vuodenvaihteessa ravintola Linnankrouvin vuoden 2015 parhaiden pohjoismaiden ravintoloiden joukkoon. Tässä oppaassa on mukana 250 ravintolaa kaikista Pohjoismaista joten saavutus on upea! Ravintolaa kehuttiin palautteessa ruokatuotteen lisäksi palvelun osalta.

Makujen Suomi kilpailussa vuonna 2012 saavutti Linnankrouvi toisen sijan. Voittajaravintolan jälkeen Mustion Linnan ravintola Linnankrouvi oli vahva kakkonen. Linnankrouvin asiakkaat kiittelivät ravintolaa erityisesti erinomaisista makunautinnoista ja kauniista annoksista ainutlaatuisessa miljöössä. 

Meille ruoan laatu ja maku sekä hyvä palvelu ovat sydämen asia!

Sydämen asia.. kuten 30 vuotta sitten!

http://www.mustionlinna.fi
Kirjoittaja:
Taina Sillander
Puhelin:
+358 44 3623276