Kuka ihme haluaisi lomalle Lohjalle?

×

Oletko kuullut kenenkään sanovan ”hmm, nyt on loma, pitäisikö lähteä Lohjalle”? Lohja ei tosiaan ole ns. ”top-of-mind” kohde, kun suomalaiset miettivät lomakohdettaan.
Tässä kuitenkin lista asioista, miksi Lohjan tulisi olla jokaisen suomalaisen mielessä, kun lomia suunnitellaan.

1. Suomen parhaimpiin kuuluva tapahtumatarjonta
Toki Lohjan tarjonta on pientä, jos verrataan pääkapunki Helsinkiin, mutta kokoonsa nähden Lohjalla on suuri määrä erittäin korkeatasoisia tapahtumia, esim. Lohjan Rantajamit, Tenoripäivät ja Omenakarnevaalit.

2. Lohjanjärvi
No, Suomessa kyllä riittää järviä, mutta; Lohjanjärvi on kalkkipitoisen maan ja suuren kokonsa vuoksi muodostanut oman ”mikroilmaston”. Siksi Lohjalla on esimerkiksi poikkeuksellisen paljon omenapuita ja erilaisia puutarhoja – esim. Arboretum Magnolia. Aurlahden ranta on taas aivan keskustan vieressä oleva upea hiekkaranta kahviloineen ja aktiviteetteineen.

3. Kahvilat
Lohjalla järjestetään vuosittain kahvilapäivä – joka kertoo jo jotain tarjonnan laajuudesta. Kahvilatarjonnassa on mm. Cafe Lauri, joka valittiin vuoden 2015 kahvilaksi ja St. Honore joka on toiminut jo 30-vuotta!

4. Kisakallio
Suomen johtava urheiluopisto yllättää monipuolisella tarjonnallaan. Mm. Susijengin ja käsipallomaajoukkueen kotipaikkana tunnettu keskus on vain 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä.

5. Mökkiläiset
Lohja on yksi Suomen mökkirikkaimmista kunnista. Mm. useampi Suomen presidentti viettää kesiään Lohjalla.

6. Matkailuyritykset
Monipuolinen matkailutarjonta puhuu puolestaan. Miten olisi esim. Kylpylähotelli Päiväkumpu, Alitalon viinitila, Ravanti EventsMartinpiha, Myllyniemi tai Vivamo. Tarjontaa on varmasti kaikille!

7. Retkeilykohteet
Retkipaikka valitsi vuoden 2015 Suomen parhaat retkeilykohteet jokin aika sitten ja kolmannelle sijalle pääsi uskomaton Paavolan Tammi. Ja sitten kun Lohjan saaristo on koluttu, niin tarjolla on esim. Karkalin luonnonpuisto, Neitsytlinna, Lahokallio tai Karnaisten Korpi.

8. Tytyrin kaivos
Tämä on jotain, mitä muilta ei todellakaan löydy. Kaivosmuseo 80 metrin syvyydessä – toimivassa kalkkikaivoksessa.

9. Naapurit
Lohjan naapurissa on mm. Fiskarsin ruukki, Tammisaari, Hanko, Raaseporin linnanrauniot, Mustion Linna, jne. Länsi-Uusimaa onkin yksi monipuolisimmista matkailualueista koko Suomessa.

10. Ihmiset
Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä – itse Lohjalaiset. Lohjalle tullessa tuntee itsensä aina todella tervetulleeksi. Lohjalaiset tuntevat suurta kotiseuturakkautta ja ovat ylpeitä omasta kunnastaan ja se näkyy myös erinomaisena palveluna!

Alun kommentti oli muuten vapaa lainaus stand up koomikko Tomi Walamiehen esityksestä Lohjan matkailugaalassa tämän vuoden maaliskuulta:)

Kirjoittaja:
Jukka Punamäki