Kuka tietää missä Siuntio on?

×

Jos otetaan 100 helsinkiläistä, niin kuinka moni pystyy osoittamaan kartalta, missä Siuntio on?  Veikkaanpa, että ei kovin moni. Siuntio, Inkoo, Karkkila, Sammatti, Karjaa, Karjalohja… Mitä näitä nyt on.

Siuntio on kuntana melko pieni, niin pinta-alaltaan kuin väkiluvultaan. Joten ei mikään suuri ihme, jos joku ei tiedä missä Siuntio tarkalleen sijaitsee. Mutta olisiko syytä tietää? Siuntio on nimittäin kokoaan isompi kunta.

Lähellä Helsinkiä

Siuntio on todella kaunis maaseutumainen kunta aivan Helsingin vieressä. Mutkittelevat tiet keskellä peltomaisemia ja vanhat kartanot ja linnat tekevät alueesta suorastaan ”kuvankauniin”. Esimerkiksi Suitian kartano ja Sjunbyn linna ovat Siuntiossa. Puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä pääsee siis keskelle hienointa Suomalaista maalaismaisemaan ja nauttimaan keskiaikaisen kivilinnan historiallisesta arvokkuudesta.

Tarjontaa matkailijoille

Matkailijalle on tarjolla monenlaista tarjontaa. SE-Action tarjoaa erilaisia aktiviteetteja melonnasta kiipeilyyn. Pickala Golf täydentää liikunnallista tarjontaa. Siuntion Kylpylän monipuolinen tarjonta hyvinvointipalveluista kokoustarjontaan tuovat oman lisänsä kokonaisuuteen. Mikäli kalastus, kokkaus tai veneily kiinnostaa, niin Vapaaherranelämää on hyvä valinta.

Muinaishaudat ja Siuntion joki

Tutustu myös Krejansbergetin muinaishautoihin tai lähde melontaretkelle Siuntion joelle. Siuntion joki on niin hieno ja monipuolinen, että siitä on tehty oma elokuvansa

Perille monella tavalla

Siuntioon pääsee junalla, eli auton voi jättää kotiin ja lomatunnelmasta pääsee nauttimaan heti. Siuntion on toisaalta niin lähellä, että pyörällä pääsee varsin hyvin perille – vaikkapa Espoon kaunista rantareittiä pitkin.

http://www.siuntio.fi
Kirjoittaja:
Jukka Punamäki