Lohja lapsiperheille

×

Lohja tarjoaa paljon tekemistä isoille, mutta myös perheen pienimmille. Suosittuja kohteita ovat tietenkin virkistysuimala Neidonkeidas ja Tytyrin kaivosmuseo, mutta niiden lisäksi tarjolla on paljon muitakin mielenkiintoisia kohteita, joissa viihtyy koko perhe. Seuraavassa listattuna muutama lapsiperheille sopivaa kohde, joissa on varmasti jokaiseen makuun sopivaa tekemistä!

Karnaisten tarinapolku

Sijaitsee Lohjan laajimman ulkoilualueen,  Karnaistenkorven yhteydessä. Tarinapolulla viihtyy lasten lisäksi myös aikuiset. Polku menee erämaan poikki ja aina silloin tällöin on aika pysähtyä tekemään luontotehtäviä. Tarinapolku on hauskaa tekemistä, mutta samalla myös oiva tapa kerrata luontotietoutta ja tutustua erämaan luontoon. Mainittavaa on myös se, että polku kulkee Helsinki – Turku moottoritien päällä!

Polulle on saatavissa opastus, mutta sen voi kulkea myös omatoimisesti.

Lue Karnaistenkorven tarinapolun esitteestä lisää ja lähde matkaan!

Lohjan museo

Mieluummin sisällä kuin ulkona? Suuntaa  Lohjan museoon! Perusnäyttelyissä esitellään eri yhteiskuntaluokkien asumista ja elämää Lohjalla aina 1800 – luvulta alkaen. Perusnäyttelyihin lukeutuu mm. uusittu ”Kotikaupunkimme Lohja”, jossa esitellään Lohjan alueen historiaa kivikaudelta nykypäivään asti. Näyttelyitä järjestetään museon lisäksi myös Iso-Pappilan näyttelytiloissa ja Linderinsalissa. Kesäisin Lohjan museo järjestää erikoisnäyttelyitä.

Lohjan museo on auki tiistaista perjantaihin. Tarkemmat aikataulut näet Lohjan museon sivuilta.

Lohjan teatterin lastennäytelmät

2.4. Lohjan teatterissa saa ensi-iltansa koko perheen näytelmä Kaunotar ja hirviö. Näytelmä on tarina siitä, miten rakkaus saa karun ja kovan ulkokuoren murenemaan ja kaiken sen alta paljastuukin komea prinssi. Rakkauden lisäksi näytelmä on kertomus uhrautuvaisuudesta, kateudesta ja ystävyydestä.

Liput esitykseen maksavat 10 euroa, ryhmiltä 9 euroa.

Käy lukemassa lisää näytelmästä, sen esitysajoista ja hinnoista.

Kisakallion urheiluopisto

Kisakallio liikuttaa ihmisiä lapsista aikuisiin ja on ehdottomasti käymisen arvoinen, jos perheeseen kuuluu lapsia. Kisakallio takaa sen, että tarjottu sisältö on ammattitaidolla tuotettua ja mietittyä ja yhdessäolo on leppoisaa. Liikunnan lisäksi Kisakallio tarjoaa hyvää ruokaa ja viihtyisän majoituksen.

Kisakallion ohjelmistoon kuuluu mm. jääkiekkokoulu, talvikimara, loppiaisrieha ja lisäksi järjestetään ohjelmaa eri teemoilla, kuten ihanien naisten viikonloppu ja luontoliikkujan viikko. Nyt lähiviikkojen tapahtumiin lukeutuu mm. avantouinnin SM-kilpailut, jotka järjestetään 29.-31.1.

Kisakallioon ja sen tarjontaan pääset tutustumaan paremmin Kiskallion omilta sivuilta.

Lohjan keilahalli

Keilailu on hauskaa tekemistä niin aikuisille kuin lapsillekin. Lohjan keilahalli sijaitsee virkistysuimala Neidonkeitaan alakerrassa, osoitteessa Runokatu 1. Lohjan keilahalli on avoinna joka päivä ja hinnasto takaa sen, että jokaisella on mahdollisuus halutessaan päästä keilaamaan.

Lohjan keilahallilla on mahdollista pitää myös syntymäpäivät: synttäripaketti 10:lle hengelle maksaa 140 euroa ja se sisältää tunnin keilauksen, kermakakkua, jäätelöä tai pitsaa 10:lle hengelle sekä sipsejä, karkkia ja 10 pulloa 0,5l limua. Paketteja voi räätälöidä myös toiveiden mukaan.

Tutustu keilahallin sivuihin ja sitten vaan keilaamaan!

 

Näillä vinkeillä varmasti löytyy jokaiselle jotakin tekemistä. Ja visitlohja – sivustolta voi käydä tämän listan jatkoksi lukemassa vielä muutamia muita vinkkejä lapsiperheille sopivista aktiviteeteista Lohjalla.

Tervetuloa viihtymään Lohjalle koko perheen kesken!

 

 

 

Kirjoittaja:
Suvi Mäkinen