Nauti joulumarkkinoiden tunnelmasta hevosen kyydissä 9.-10.12.2017

×

Taas on se aika vuodesta, kun Lohjalla järjestetään Menneen ajan joulumarkkinat. Ne järjestetään tänä vuonna jo 23. kerran. Lohjan upean harmaakivikirkon kupeeseen levittäytyneet markkinat ovat suuret ja myyjiä paikalle mahtuu peräti 230. Viime vuosina kävijämäärä on ollut 20 000-25 000.

Joulupukin tapaamista ja tunnelmallista hevosajelua

Menneen ajan joulumarkkinat tarjoavat kahden päivän aikana paljon viihdyttävää ohjelmaa ja tekemistä. Markkinoilla julistetaan markkinarauha ja lisäksi luvassa on lukuisia musiikkiesityksiä sekä parhaiden kojujen palkitsemista. Itse Joulupukkikin on varannut aikaa markkinavieraille ja hänet voi tavata Joulupukin Postikontissa Puu-Anttilassa. Myös Lohjan Museon alueella on järjestetty tunnelmallista hevosajelua.

Ainutlaatuisia tuotteita laidasta laitaan

Lohjan menneen ajan joulumarkkinoilla on myynnissä tuotteita laidasta laitaan, esimerkiksi käsitöitä, puuesineitä, keramiikkaa, joulukoristeita, kynttilöitä, maatilojen tuotteita, jouluherkkuja ja leivoinnaisia sekä paljon muuta, mistä jokainen voi löytää itselleen tai pukinkonttiin jotain mieleistä.

Lämmittelyä kuuman glögin ja kanelipullan ääressä

Kun on aikansa kierrellyt ja ihastellut markkinoilla, ja nauttinut jouluisesta tunnelmasta, on mahdollisuus käydä lähellä sijaitsevassa Café Laurissa lämmittelemässä kuuman glögin ja suussasulavan kanelipullan ääressä.

Rentouttava hotelliyö markkinoiden ohella

Lohjalla on myös mahdollista viettää yö hotellissa markkinoiden aikana, jos tulee jostakin kauempaa ja haluaa olla mukana molempina markkinapäivinä. Aivan Lohjan keskustassa sijaitsee Hotelli Lohja ja vähän alle kilometrin päässä on Hotelli Gasthaus Lohja.

Kirjoittaja: