Lohjanjärven ympäristössä

×

Päiväretki vesillä ja vähän veden vieressäkin

Viime lauantaina ryhmä innokkaita matkailijoita pakattiin pikkubussiin ja Tuula-oppaan johdolla nenät suunnattiin kohti Lohjaa, tavoitteena nähdä, kokea ja nauttia jotain uutta! Hyvässä seurassa tietenkin.

Lohjalla vastassa olivat Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala sekä Cafe Lauri, jossa Jukka ja Timo jo odottelivat seuruetta aamupalalle. Erikoiskahvit ja tyrnismoothiet saivat seurakseen kinkkupiirakkaa, salaattia ja Britakakkua. Eikä sovi unohtaa kanelipullia, jotka saivat kehuja maasta taivaisiin. Katja jo totesi luulleensa, että oman äidin pullat ovat niitä parhaita… Pöydän antimien lisäksi miljöö ja palvelu saivat kiitosta. Cafe Lauri ei turhaan kilpaile Pauligin Paras kahvila 2015 -kilpailun voitosta!

Käsityöläisten vieraana

Täysin vatsoin suuntasimme tutustumaan Studio Ishavetin työtilaan, jossa tekstiiliartesaani Tuija otti meidät lämpimästi vastaan. Myymälän puolella nähtiin käytännössä, kuinka meri, rannat ja merenkulku yhdistyivät kauniiksi käytännöllisiksi tuotteiksi. Tuija kehaisi, että suuri osa asiakaskunnasta on miehiä, eli huomio vaan kaikki isänpäivälahjaa etsivät – Ishavetilta löytyvät myös nettisivut.

Kädentaidoista huumaantuneena jatkoimme Lohjan seudun käsityöläisyhdistyksen Tuulentupaan. Tuvan jokainen soppi oli täynnä monenlaisia kauniita tuotteita kruununaan Anne Hirvikorven Kravaattien Lumoissa -näyttely, joka yllättävyydellään herätti suurta huomiota.

Purjehtimaan!

Monelle päivän odotetuin etappi lieni kuitenkin purjehdus Lohjanjärvellä. Aurlahden rannassa jakaannuimme kahteen Melges-veneeseen Lohjan Purjehtijoiden miehistön kanssa ja suuntasimme vesille. Koska varsinaista miehistöä oli vain vähän, pääsivät bloggaritkin halutessaan hommiin. Ja mahdollisuuteen tartuttiin. Onnistumisen iloa ja elämyksen riemua oli ilmassa.

Koko päiväksi luvattua sadetta ja ukkosta sen sijaan ei ilmassa juuri ollut, mutta ei myöskään tuulta. Välillä saimmekin vetoapua moottoriveneeltä ja loppumatkasta aikataulun huvetessa kiipesimme koko konkkaronkka sen kyytiin. Hauska kokemus sekin! Pian saavuimmekin Hotelli Päiväkummun rantaan, jossa hotellin johtaja Tero oli meitä vastassa bloggaajien kahden pienen ihailijan, Helmin ja Iidan kanssa.

Päiväkummussa meidät ohjattiin runsaan seisovan pöydän ääreen. Päivän ensimmäinen hiljainen hetki taisi laskeutua, kun reissaajat keskittyivät nauttimaan muun muassa karjalanpaistia, punajuurivuohenjuustopaistosta, salaatteja, suppilovahverokeittoa… Vain aterimien kilinä ja hyväksyvä huokailu kuului pöydästä. Ruokailun päälle päästiin nauttimaan rauhallisesta pilateksesta.

Koivulan Kartano

Viimeisenä etappina reissullamme saavuimme kauniiseen 1800-luvulla rakennettuun Koivulan Kartanoon, jonka emäntä Jutta oli laittanut pöydän koreaksi. Mansikkahillolla maustettu valkohomejuusto iski monen silmään ja suklaakakku vähintään yhtä moneen kieleen. Ja kun kyytipoikana on kahvin lisäksi kuohuviiniä niin ei voida mennä vikaan. Aurinkoisella verannalla nautittu hetki on täydellinen päätös mukavalle päivälle.

Suuret kiitokset tästä elämyksellisestä päivästä kaikille ihanille yrityksille ja ihmisille, jotka ottivat meidät vastaan sekä oppaallemme Tuulalle ja Friman matkoille, jotka meitä koko päivän ympäriinsä saattelivat.

Kirjoittaja:
Elisa Sievänen