Lohjansaari, vuoden 2014 perinnemaisema

×

Lohjanjärven helmi

Maatiainen ry valitsi Lohjansaaren maisemat vuoden perinnemaisemaksi vuonna 2014. Lohjansaari sijaitsee (yllätys yllätys) Lohjanjärvessä, joka sijaitsee (yllätys yllätys) Lohjalla. Saareen on Helsingistä noin tunnin ajomatka. Lohjansaaren luonto on poikkeuksellisen monimuotoinen ja rikas. Saaren erikoisuus kumpuaa saaren kalkkikallioesiintymistä. Alueella onkin useita uhanalaisia ja huomionarvoisia kasveja.

Omenia

Itse pidän saaresta erityisesti omenien takia. Saarella on mm. Alitalon Viinitila, joka ylläpitää laajoja omanepuutarhoja tuhansine omenapuineen. Jollain tapaa, kun alueella liikkuu, tulee olo kuin olisi Toscanassa tai Provencessa. Omenapuiden rivistöt vilisevät silmissä kun saareen saapuu autolla. Ja kun on aikansa käyskennellyt viljelmien seassa, voi poiketa lasilliselle viiniä tai siideriä. Saaressa on muitakin hienoja kohteita kuten esimerkiksi Antiikki- ja viherhuone Elegans tai Martinpiha.

Paavolan Tammi

Paavolan tammi on tietysti yksi upea vierailukohde. Tammi on ilmeisesti Lohjan suurin puu. Tammi löytyy Paavolan luontopolulta. Ja itse Lohjanjärvi on tietenkin upea. Lohjanjärvi on Etelä-Suomen suurin järvi ja tarjoaa runsaasti tekemistä, esim. kalastusta. Tätä varten voi vaikka vuokrata veneen oppaineen.

Kokonaan toinen maailma

Asun itse Helsingissä ja aina aika ajoin valittelen vaimolleni kyllästymistä ja haikailen kaukomaille. Tämä nyt lienee jonkinlainen klisee, mutta eipä tarvitsi aina lähteä niin kauas. Ainoastaan tunnin ajomatkan päässä on jo kokonaan toinen maailma

http://www.visitsouthcoastfinland.fi/aktiviteetit/lohjan-saaristo/
Kirjoittaja:
Jukka Punamäki
Puhelin:
+358 44 713 1753