Lumikengillä Lohjanjärven maisemiin

×

Kiehtovat postikorttimaisemat talvella

Miten tuttu kesäinen järvimaisema voikaan näyttää niin erilaiselta talvella. Miltä näyttää tuttu kallioranta lumen ja jään peittämänä? Aikaisemmin vain kesäisin Lohjanjärvellä liikkuneena päätimme lähteä tutustumaan talviseen järvimaisemaan. Lumen kantavuudesta tai paljoudesta kun ei ollut tietoa, pakkasimme autoon eväiden lisäksi lumikengät ja ajoimme Haikariin, Liessaaren luontopolun lähtöpisteelle.

Retki valkoiseen satuun

Mänty, jonka ohi olin veneellä kulkenut useaan otteeseen kiinnittämättä siihen lainkaan huomiota, näytti nyt sinistä taivasta vasten vangitsevalta. ”Miten en ole tuotakaan mäntyä nähnyt aiemmin?” Jäätä pitkin kulkiessa pääsee aivan toisella lailla tutustumaan paikkoihin, mihin ei veneellä pääse. Jylhät kallioseinämät, jään läpi tunkevat puun rungot. Tuntuu, että aika on pysähtynyt.

Mitä olisi retki ilman eväitä

Liessaaren laavu tarjoaa mukavan taukopaikan vaelluksen lomassa. Nuotiossa palaa tuli jo valmiina muiden retkeilijöiden juuri poistuessa laavulta. Kirpeässä pakkassäässä on mukava lämmitellä avotulen loimussa, eväsleipää syöden ja kuumaa kahvia nauttien. Nuotiopuut tarjoaa Lohjan kaupunki. Metsässä odottaa pilkkojaansa vielä myrskyn kaatamia runkoja.

Lohja, kesä- vai talvikaupunki?

Monesta kaupungista sanotaan, että se on vain kesäkaupunki. Moni lohjalainenkin on sitä mieltä, ettei Lohjalla ole mitään järven jäädyttyä. Mitä kaikkea järvi tarjoaakaan myös talvella! Me olimme lumikenkäilemässä, mutta valtaosa retkeilijöistä liikkui suksilla tai luistimilla.

Olisitko sinä kiinnostunut tutustumaan talviseen Lohjaan? Järjestämme lumikenkäretkiä mm. Lahokallion, Liessaaren, Karnaistenkorven ja Lakeside Cafen alueella. Kaikki reitit ovat helppokulkuisia. Reittien kestot ovat 2-4 tuntia. Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella.

http://www.funmill.fi
Kirjoittaja:
Vesa Siljamo, FunMill Entertainment
Puhelin:
+358 40 715 4815
Sähköposti: