Marja Mellinin satujen puutarha

×

Vain 800 metrin päässä Arboretum Magnoliasta sijaitsee Marja Mellinin koti, joka tieltäpäin katsottaessa näyttää ihan tavalliselta. Heti pihaan astuttaessa huomion kiinnittävät kuitenkin valtaisat, korkeat puut, jotka ympäröivät pientä pihatietä. Ja jokainen askel vie entistä lähemmäksi todellista satukirjojen puutarhaa.

Puutarha kuin suoraan Beatrix Potterin sadusta

Siinä missä Arboretum Magnolia voisi sopia Jane Austenin Elizabeth Bennetin käyskentelyyn, Beatrix Potterin sadut voisi sijoittaa Marjan puutarhaan. Pikkuhiljaa piha muuttuu yhä rehevämmäksi piilottaen sisäänsä satumaisia elementtejä. Marjan omista käsistä. Köynnökseen kietoutunut keinu, kangasovilla verhottu paviljonki, ruskeasävyinen leikkimökki, värikkäillä lyhdyillä koristettu pergola, lammet ja puro uppoavat runsaaseen kasvillisuuteen kuin ne olisivat aina paikalla olleet.

Odottamaton historia

Tosiasiassa noin puolen hehtaarin kokoista puutarhaa on alettu rakentaa vuonna 1998 ja varsin erilaisista lähtökohdista kuin mitä voisi arvata. Runsaan kasvuston alla on alun perin ollut hyvin kuiva piha, jossa on eletty luonnon ehdoilla. Sadevettä keräämällä ja puilla varjostamalla Marja on kuitenkin muokannut pihastaan hyvinkin vehreän. Eikä puutarha vain näytä siltä: vesiliskot, sammakot ja tarhakäärmeetkin vierailevat ajoittain nauttimassa olostaan.

Kaunein aika kesäkuun alussa ja heinäkuun lopussa

Vaikka puutarha kukkii koko kesän, kauneimmillaan kesäkuun alussa ja heinäkuun lopussa, Marjan ensisijainen tavoite on tehdä pihalleen rakastamansa upea ruska. Paras aika vierailla Marjan puutarhassa on kesä-heinäkuussa luonnon näyttäessä parastaan. Muussa tapauksessa puutarhaa esitellään pyynnöstä ja yhteyttä voi ottaa suoraan Marja Melliniin 050 5960881.

Puutarha löydät osoitteesta Karkalintie 568, 08100 Lohja.

http://www.visitlohja.fi/default.asp?kieli=246&sivu=655&alasivu=655
Kirjoittaja:
Elisa Sievänen