Mitä tehdä uutenavuotena?

×

Uusivuosi lähestyy. Missä sinä olet sitä vastaanottamassa? Jos et vielä tiedä, niin tässäpä muutama vinkki!

Ravintolaan syömään ja tanssimaan

Päiväkummun kylpylässä otetaan uuttavuotta vastaan Unelmavävyjen kanssa. Jospa tänä vuonna nauttisit olostasi rentoutumalla ja yöpymällä Päiväkummun kylpylässä, Karjalohjalla? Kylpylä elämästä voit nauttia myös Rantasipi Siuntiossa!

Hangossa sijaitseva Ravintola Origo on avoinna uudenvuodenaattona klo 12-22 ja Club Origo klo 22-04. 

Vivamossa on myös tarjolla musiikkia, ruokaa ja ilotulitus! Kirkossa järjestetään klo 21 konsertti, missä mukana sopraano Vilja Riutamaa ja tenori Lasse Riutamaa sekä säestäjänä pianisti Risto Lauriala. Iltaa juontaa Leena Broman. Koko illan hinta on 40€/hlö, lisäksi mahdollista yöpyä hintaan 40€/hlö sisältäen aamiaisen. Voit tulla kuunetelemaan myös pelkän konsertin hinaatn 15€/hlö!

Kulttuuritalo Kareliassa, Tammisaaressa uudenvuoden aattona esiintyy ruotsailsyhtye The Boppers! Jo lähes 40 vuotta vanhaa kunnon rock’n rollia ja doo woppia esittänyt yhteye on ainutlaatuinen ilmiö ja lajissaan lyömätön Pohjoismaissa. Liput hintaan 37,50€.

Ilotulituksia katsomaan

Aina ei tarvitse ostaa omia ilotulitteita. Mitä jos tänä vuonna ostaisitte ystävien, sukulaisten tai naapureiden kanssa yhdessä ilotulitteet? Tai sopisitte mitä kukin ostaa ja ampuisitte ne yhdessä? Ilotulitteisiin kuluu helposti yllättävänkin paljon rahaa.

Tai sitten mene katsomaan kaupungin tai muun tahon järjestämää ilotulitusta. Tämä ei maksa mitään ja ilotulitteet usein ovat hienompia kuin mitä ihmiset saavat itse ampua. Esimerkiksi Lohjalla ilotulitteita ammutaan Lohjan torilla klo 20. Ilotulitteiden lisäksi tarjolla on Joona Räsäsen juhlapuhe ja musiikista vastaa Virkkalan torvisoittokunta. Vietä siis uusivuosi Lohjalla ja yövy Hotelli Lohjassa!

Raaseporin Pohjassa tullaan järjestämään koko Länsi-Uudenmaan suurin ilotulitus Suomen 100 -vuotis juhlavuoden kunniaksi!

Perinteitä ja kivaa tekemistä kotona

Perinteisesti Uudenvuoden juhlintaan kuuluu tinan valaminen. Tästä saa hyvän ohjelmanumeron joko ystävien tai perheen kesken. MTV:n sivuilta löytyy hyvät ohjeet tinan valamiseen ja sen tulkitsemiseen. Mitä tina sinulle ennustaa ensi vuodelle?

Jos ette ole lähdössä ravintolaan syömään, Uudenvuoden perinteeseen kuuluu nakit ja perunasalaatti. Nakeista voi tehdä lasten (ja lapsen mielisten) lautasille erilaisia asetelmia.

Joululahjaksi saadut lautapelit olisi hyvä avata muoveistaan viimeistään nyt. Tai sitten kaivaa kaappien kätköistä ne vanhat pelit. Uudenvuoden yö/ilta on loistava hetki pelata lautapelejä, syödä samalla herkkuja, käydä välillä ampumassa ja katsomassa raketteja sekä viettää aikaa ystävien ja läheisten kanssa. Tämä sopii niin lasten kanssa Uuttavuotta viettäville kuin aikuisillekin!

Uusivuosi yksin

Aina ei ole pakko viettää aikaa muiden kanssa. Uusivuosi on loistava hetki viettää aikaa ihan vain yksikseenkin. Onko sinun pitänyt katsoa jokin tv -sarja, mutta jäänyt syystä tai toisesta katsomatta? Nyt sinulla on hyvä hetki korjata tämä. Tai uppoudu hyvän kirjan vietäväksi!

Millaisia ideoita sinulla on uudenvuoden viettämiseen?

Kirjoittaja:
Anni-Elina Torvikoski