Raasepori ympäri – lasten kanssa matkassa

×

Lähimatkailussa eteenkin lapsiperheen kanssa on se hyöty, että säästyy pahimmalta pakkausrumbalta eikä itse reissaamiseenkaan kulu hirveästi aikaa Raasepori kun sijaitsee vain tunnin päässä pääkaupunkiseudulta ja Turusta. Näin ollen on helppo ottaa lapset kainaloon ja lähteä matkaan päiväksi tai pariksi tai vaikkapa kokonaiseksi viikoksi. Mutta mitä sitten tekisi lasten kanssa täällä koti-Suomessa etelän rannalla peuhaamisen sijaan? Kokosin tähän meidän parhaat vinkit lasten kanssa reissaamisessa Raaseporissa.

Kummitustarinoita Mustion Linnassa

Ensimmäinen pysäkki on Mustion Linna. Ottakaa lapset mukaan opastetulle kierrokselle ihmettelemään linnan kauneutta ja kuuntelemaan kummitustarinoita. Puistossa voi valita suosikkipatsaansa ja leikkiä prinsessaa (tai prinssiä) huvilamajassa.

Kuumat paikat sepän luona

Fiilisteltyä linnaelämää jatketaan matkaa idylliseen Fiskarsin ruukkiin. Ruukinkylän leikkipuisto on oikea lasten paratiisi, jossa olisin itsekin halunnut temmeltää leikkipuistoikäisenä. Keinumisen ja kiipeilemisen välissä voi käydä herkuttelemassa ja keräämässä voimia puiston vieressä olevalla jätskikiskalla. Toinen kymmenen pisteen vihje Fiskars-visiitille on käynti ruukin pajoissa, missä voi seurata sepän otteita ja puhaltaa lasipuhaltajan ohjaamana omat uniikit lasikoristeet muistoksi lomamatkasta. 

Seikkailuja Raaseporin linnanraunioilla

Seuraava pysähdys on Snappertunan pikkukylässä Raaseporin linnan kohdilla. Rauniot ovat jännittävä paikka niin pienille kuin isommillekin ja linnan kolkkien tutkimiseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Vaihtoehtoisesti lapset voivat myös tutustua paikkaan kesäisin järjestettävillä aikamatkoilla. Lampaita saa ihmetellä noin 500 metrin päässä raunioilta lähtevällä lemmenpolulla ja Forngårdenin talomuseossa. Kun nälkä iskee voi käydä herkuttelemassa Linnanvoudin tuvassa, josta saa reilun lounaan lisäksi myös pientä purtavaa välipalaksi. Linnan edustalla sijaitsevalle nurmikkokentälle voi myös levittää viltin ja napostella piknik-eväitä kortteja pelaillen.

Aarrejahtia ja vesitorniin kiipeämistä Tammisaaressa

Viimeiseksi suunnataan merelliseen Tammisaareen. Kesäisin kaupunkia voi kiertää kaupunkijuna Luffarnin kyydissä, tai vaihtoehtoisesti Tähtijahdin parissa, jolloin aarrekartan leikkisiä arvoituksia ratkaisemalla pääsee tutustumaan kaupungin eri nähtävyyksiin.

Tammisaaren ykköspaikka lapsiperheelle on ehdottomasti Stallörenin puistoon, mistä löytyy lasten suosikki Leijonapuisto ja uimaranta.  Lapset voivat ottaa mittaa vanhempien taidoista rannan tuntumassa olevalla minigolfradalla ja tämän lisäksi Luontokeskus tarjoaa kiinnostavaa tietoa saariston luonnosta lapsille sopivassa muodossa.

Viimeiseksi kannattaa käydä vanhassa vesitornissa, jonka huipulta avautuu hulppeat näkymät kaupungin ylle. Bongaatteko kaikki paikat missä olette päivän mittaan ehtineet käydä? Reissun päätteeksi voi suunnata Café Gamla Staniin – kahvilan suklaakakku maistuu aina, eikö vain?

 

Lasten Raasepori

 

http://www.visitraseborg.fi
Kirjoittaja:
Kaisa Korpinen
Puhelin:
+359 19 289 2010