Lomapäivä Päiväkummun kylpylässä

×

Päiväkummun kylpylä on oivallinen kohde lapsiperheille.

Vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä

Päiväkummun kylpylä sopii hyvin ihan vain päivän retkikohteeksi. Onhan sinne vain alle tunnin ajomatka Helsingistä. Lähdimme, minä ja 6 -vuotias poikani, ennen puolta päivää ajelemaan kohti Karjalohta. Löysimme helposti perille ja päätimme ennen uimaan menemistä käydä syömässä Päiväkummun loistavaa ruokaa. Jopa nirso poikani piti ruuasta.

Ruuan jälkeen suunnistimme uimaan. Pukuhuoneessa oltiin keskellä ”koivumetsää” ja lintujen laulua. Pukukoppien lukitussysteemi teki erityisen vaikutuksen poikaani. Kassalta saadulla rannekkeella painettiin ovessa olevaa nappia, jotta ovi lukittui tai avautui.

Monipuolinen allasosasto

Uimaan menimme suihkun kautta ja ensimmäiseksi testattiin hieronta-allas. Tämän jälkeen menimme poreammeeseen. Poreammeessa saimme ihastella poutapilviä ja leikkiä olevamme koivujen suojassa. Kävimme myös poreilemassa toisessakin poreammeessa, missä saimme nauttia olostamme tähtitaivaan alla.

Äänialtaasta olin kertonut pojalleni jo etukäteen ja sitä poikani odottikin eniten. Juuri sukeltamaan oppinut poikani oli aivan innoissaan veden alla kuuluvasta musiikista. Suurimman osan ajasta taisimmekin vain kellua selällään tuossa äänialtaassa ja kuunnella musiikkia.

Kovasti yritin houkutella poikaani ulkona olevaan paljuun, mutta häntä alkoi paleltaa jo ajatuskin ulos lähtemisestä. Vaikka paljussa olisi varmasti ollut ihanan lämmintä. Sen sijaan hän kävi kastautumassa kylmävesialtaassa, missä oli vain 7 astetta! Omaksi suosikikseni tuli kuumavesiallas, missä oli 38astetta.

Suihkutilojen ovien lähellä oli kaksi pientä allasta, joissa oli ilmeisestikin tarkoitus kävellä. Toisessa altaassa oli kylmää vettä ja toisessa kuumaa. Kuumavesialtaan pohjalla oli ihania sileitä kiviä, joiden päällä kävellä. Tämä oli myös poikani mielestä erittäin hauska. Hän käveli ensin kuumassa ja sitten kylmässä, uudestaan, uudestaan ja uudestaan. Sitten hän päätti kävellä molemmissa samaan aikaan.

Kylpylästä löytyi vielä tietenkin kuntouintiallas. Siellä oli myös kiipeilyseinä, mutta pojan puutteellisen uimataidon takia jätimme sen tällä kertaa kokeilematta. Se, että osaa uida vain pienen matkan koiraa ei ihan vakuuta tätä äitiä.

Saunoja joka makuun

Saunaosasto oli aivan loistava. Ensimmäiseksi mentiin savusaunaan, missä tuoksui ihanasti eukalyptus. Sitten käytiin testailemassa saunaosastolla olleita suihkuja. Niistä sai tulemaan sadetta, sumua sekä puron. Poikani mielestä sumu oli ihan paras.

Kokeilimme vielä loputkin saunat. Tähtisaunassa ihastuin siihen, miten se muistutti oikeasti vanhaa suomalaista saunaa. Siellä sai myös heitettyä kunnon löylyt. Koivusaunassa sain itseni mielikuvitettua kesällä mökin terassille saunan jälkeen katselemaan järvimaisemia. Harmiksemme saunassa ei ollut vihtaa, vaikka ymmärtääkseni siellä olisi pitänyt olla. Joku varmaan vienyt mennessään?

Viimeiseksi testasimme suolasaunan. Hieroimme saunassa olevaa Himalajan mineraalisuolaa ihollemme ja lötköttelimme saunassa olevilla tuoleilla. Saunasta lähdettyämme kävimme suihkussa pesemässä suolat pois ja ai että, kun ihosta tuli ihanan pehmeä. Tätä pitää kokeilla omassakin saunassa.

Kylpylästä löytyi toki vielä ihan perinteinenkin sauna, joka oli suihkuosastolla.

Tänne tullaan uudestaan

Lähdettyämme pois, kävimme vielä kävelemässä Päiväkummun rannassa ja ihastelemassa luontoa. Kuinka mahtavalla paikalla tämä kylpylä onkaan. Poika kävi leikkimässä puistossa ja voivotteli, ettei olla kylpylässä yötä. Ensi kerralla sitten.

Käy tutustumassa Päiväkummun kylpylän nettisivuihin!

Kirjoittaja:
Anni-Elina Torvikoski