Top 5 ravintolaa Länsi-Uudellamaalla

×

Länsi-Uusimaa on tunnettu lukuisista ruokatuottajistaan, mutta myös ravintolatarjonta on korkeatasoista. Nro 5 onkin hiukan erilainen paikka!

Tässä siis viisi kohdetta, joihin kannattaa varta vasten lähteä!

1. Mustion Linna
Raaseporissa sijaitseva Mustion Linna ei paljon esittelyjä kaipaa. Useamman palkinnon ja kunniamaininnan ansainnut Mustion Linnan keittiö tekee ruokaa paikallisista tuotteista joilla on tarina. Ravintola sijaitsee Linnankrouvissa, joka on uusgoottilainen rakennus 1800 – luvun puolesta välistä. Arvostetun ravintolaoppaan White Guiden vuotuisten ravintola listausten mukaan Mustion Linnanravintola Linnankrouvi on valittu Suomen 10. parhaimmaksi ravintolaksi. White Guiden listalle pääsi lähes 350 ravintolaa, joista yli 60 sijaitsee Suomessa. Suomalaisten ravintoloiden sijainti painottui lähestulkoon kokonaan Helsinkiin ja siksi Mustion Linnan Linnankrouvi onkin listalla poikkeus. 

2. Ravintola Origo
Hangossa meren äärellä sijaitseva Ravintola Origo toimii 1897 rakennetussa makasiinissa. Origo tunnetaan saaristolaispöydästään, jossa tarjoillaan paikallisten kalastajien saaliita. Joanna ja Jan Westerlingin vetämä Origo panostaa paikallisuuteen, luomuun ja sesonkeihin.

3. Restaurant Glöden
Pohjan keskustassa sijaitseva DeliTukku kätkee sisälleen huippuravintola Glödenin. Omistaja Jan Westman pyörittää myös tunnettua West Charkin lihajalostamoa, joka näkyy myös ravintolan tarjonnassa. Suuri puulla lämpiävä kiviuuni on ravintolan sydän. Glödenistä voit myös tilata makkarantekokurssin tai viinimaisteluillan.

4. Fiskars Wärdshus
Fiskarsissa toimiva ”Wärssy” on ollut toiminnassa jo vuodesta 1836 asti. Patrick ja Marja Karlssonin vetämä majatalo panostaa vuodenaikojen mukana vaihtuvaan, lähituotantoa suosivaan ruokalistaan. Myös Wärssyn viinilista on saanut kehuja.

5. Ravanti Events
Lohjan saaristossa sijaitseva Ravanti Events ei ole ravintola perinteisessä mielessä. Seija Ravannin vetämä matkailuyritys on kuitenkin vahvasti painottunut ruokaan. Voit lähteä aamupäivällä kalaan ja iltapäivällä sieni- ja marjametsälle. Illalla valmistetaan ruoka tulien äärellä laavussa. Seija on erityisesti paneutunut villiruokaa

Kirjoittaja: