Top 5 saunat Länsi-Uudellamaalla

×

Minne kannattaa mennä saunaan Länsi-Uudellamaalla?

Sauna on tärkeä paikka meille suomalaisille

Sauna kuuluu vahvasti meidän suomalaisten kulttuuriin. Ennen siellä synnytettiin, pestiin pyykit, palvattiin lihat, hoidettiin sairaita ja tietenkin peseydyttiin. Nykyään sauna kuuluu miltei jokaiseen kotiin. Sauna on täydellinen paikka rentoutumiseen ja syvällisiin keskusteluihin. Sauna kuuluukin usein meidän suomalaisten illanviettoihin ja siellä onkin moni hyvä idea keksitty!

Keräsimme listaan top 5 saunat Länsi-Uudeltamaalta, joita voi varata tai joihin voi mennä koska vaan.

1. Kylpylähotelli Päiväkumpu

Kylpylähotelli Päiväkummusta löytyy saunoja jokaiseen makuun. Siellä on tavallisen saunan lisäksi höyrysauna, suolasauna, jossa voi hieroa iholleen Himalajan mineraalisuolaa, koivusauna vihtoineen sekä tähtisauna. Näistä saunoista varmasti jokainen saunoja löytää itselleen sopivan saunan.

2. Calliola

Calliolasta löytyy neljä merenrantasaunaa, jotka tarjoavan unohtumattomia elämyksiä niin meille suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin vieraille. Saunatiloissa on pyritty säilyttämään vahva yhteys luontoon. Calliolasta löytyy myös perinteinen puusauna.

3. Kisakallion rantasaunat

Lukuisat urheiluseurat ja urheilijat tietävät legendaarisen Kisakallion rantasaunat. Lohjanjärven rannalla sijaitsee tummista hirsistä tehdyt saunat Kaarna ja Kaisla. Talvella saunomisen lomassa voi käydä pulahtamassa raikkaaseen avantoon.

4. Puujärven sauna

Karjalohjalla puhtaan suojelujärven rannalla sijaisee Puumerkki -mökki sekä sen rantasauna. Uimavesi on kirkasta, juomakelpoista ja viranomaisvalvonnassa. Mökkiä ja rantasaunaa voi vuokrata 1.9-30.4 väliselle ajalle.

5. Neidonkeidas

Neidonkeitaasta löytyy höyrysauna ja kuusi muuta saunaa. Kesällä 2016 saunoja on uusittu ja tehty elämyksellisemmiksi. Naistenpuolen saunan nimi on Pihlaja ja miesten puolen saunan nimi on Salvia.  

Muita mainitsemisen arvoisia saunoja

SE-Actionin huvilasauna sijaitsee Purnus Jokilaaksossa, missä järjestetään ryhmille tilauksesta mm. yrttisauna. Eikä Martinpihan hirsisaunaa kylpytynnyreineen tule unohtaa.

Kirjoittaja:
Anni-Elina Torvikoski