Top 5 syytä siihen miksi Länsi-Uusimaa on Suomen paras matkailukohde

×

Lue lista ja totea itse, miksi asia on lähes kiistaton.

1. Palkinnot

Länsi-Uusimaa on saanut useita matkailupalkintoja lähihistoriassa, esim:

– Mustion Linna sai kunniamaininnan Hungry for Finland 2015 –ruokamatkailukilpailussa.
– Cafe Lauri valittiin vuoden 2015 parhaaksi kahvilaksi Pauligin toimesta.
– Paavolan tammi sijoittui kolmanneksi vuoden 2015 retkipaikka kisassa.
– Calliola tuli toiseksi Vuoden Hääyritys 2015 kilpailun Juhlatilat –kategoriassa Love me do –messuilla.
– Palkesin Splashes of Puujärvi sai kunniamaininnan Visit Finlandin Winrelax –kilpailussa 2016.
– Lohjansaaren maisemat valittiin vuoden perinnemaisemaksi vuonna 2014 Maatianen ry:n toimesta.
– Maakuntahallitus valitsi Paavolan vuoden Uusmaalaiseksi kyläksi 2016.
– Fiskars Village valittiin vuoden 2015 matkailukohteeksi matkailutoimittajien kilta ry:n toimesta.

2. Historia

Myönnetään, että kaikilla paikoilla on oma historiansa. Mutta rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että Länsi-Uudenmaan historia päihittää monien muiden vastaavan monipuolisuudellaan ja kiinnostavuudellaan. Suomen teollistuminen on käynnistynyt Länsi-Uudeltamaalta ja se näkyy esim. Mustion, Billnäsin ja Fiskarsin upeissa ja historiallisissa ruukkimiljöissä. Vauras maataloushistoria näkyy lukuisissa kartanoissa. Ruotsin vaikutus näkyy edelleen voimakkaasti alueella ja tietenkin Venäläisten jättämä jalanjälki esim. Porkkalassa tai Hangossa tuo oman tärkeäin mausteensa alueen historiaan. Ja jos haluat aistia vanhaa idyllistä suomalaista kaupunkimaisemaa, on Tammisaaren vanha puukeskusta omiaan sitä varten. Historiaa löytyy myös esim. Raaseporin linnanraunioilta, Mustion linnasta, Suitian kartanosta tai Sjunbyn linnasta.

3. Luonto

Joo joo, tätäkin kyllä kaikki jaksaa Suomessa hehkuttaa. Mutta tässäkin tapauksessa Länsi-Uusimaa on täysin omanlaisensa. Esimerkiksi Etelä-Suomen suurimman järven, Lohjanjärven ja erittäin kalkkipitoisen maan seurauksena Lohjalla on lukuisia puutarhoja. Poikkeuksellinen mikroilmasto ja erikoinen maaperä näkyy esim. Lohjansaaressa joka on täynnä harvinaisia kasvilajeja. Ja kaikki toki tietää Hangon, joka on Suomen eteläisin – ja aurinkoisin – paikka. Pitkät hiekkarannat ja pitkälle jatkuva kesä ovat jotain muuta mihin esim. sisäsuomessa ollaan totuttu. Eikä sovi unohtaa Tammisaaren saariston kansallispuistoa, Karkalin luonnopuistoa, Karnaistenkorpea tai Siuntion jokea. Ympäristö on todella monipuolinen.

4. Laatu

Laatutonni on Visit Finlandin virallinen matkailulle suunnattu laatukoulutus. Länsi-Uusimaa on koko Suomessa parhaiten edustettu alue Laatutonnin suorittaneiden matkailuyritysten joukossa. Tämä on osoitus siitä, että Länsi-Uudellamaalla halutaan panostaa matkailun laatuun. Pitkä ja kunniakas historia velvoittaa pitkäjänteiseen ja laadukkaaseen työskentelyyn. Hyvä työ näkyy myös siinä, että Länsi-Uusimaan majoitusyöpymiset lisääntyivät vuonna 2015 selkeästi Suomen keskiarvoa enemmän!

5. Sijainti

Matkailuun liittyy väistämättä matkustaminen. Länsi-Uusimaa on erittäin helposti saavutettavissa. Puoli tuntia Helsingistä eikä paljon enempää Turusta. Helsinki-Vantaa lentoasema aivan vieressä ja tietenkin junarata, joka kulkee alueen läpi. Ja voidaan toki mainita myös Turun moottoritie tai vaikkapa lukuisat satamat – niin isot kuin pienet.

No, kaikilla on toki omat suosikkinsa. Kannattaa kuitenkin kokeilla Länsi-Uuttamaata jos sitä ei vielä ole tehnyt. Ehkä siitä tulee myös sinun suosikki!

Kirjoittaja: