Vinkkejä Uudenvuoden viettoon

×

Uusivuosi on taas kohta alkamassa, joten on aika suunnitella miten itse aiot sen viettää. Suomessa se on yksi suurimmista juhlapäivistä ja erilaisten hauskojen käytäntöjen aikaa. Näihin käytäntöihin kuuluu juhlimista, syömistä ja pelaamista läheisten tai ystävien kanssa, ilotulitusten ammuntaa, mökillä oloa, saunomista, sekä tinan valamista. Voit kuitenkin itse päättää miten haluat viettää juhlimisesi!

Tässä on pari vinkkiä uudenvuoden viettoon:

Juhli ystävien kanssa syöden perinteisiä uudenvuoden herkkuja, ampuen raketteja, pelaten hauskoja lautapelejä ja vaikka saunoen. Vaihtoehtona on myös vuokrata mökki ja järjestää siellä juhlat perheen ja ystävien kesken. Kannattaa sytyttää lyhtyjä palamaan, jotta illasta tulee tunnelmallinen!

Vaihtoehtona on myös esimerkiksi katsoa netistä kaupungin järjestämää ohjelmaa ja osallistua porukalla tai yksin. Monet kaupungit järjestävät myös jokavuotisia hienoja ilotulituksia, joita kannattaa käydä katsomassa! Esimerkiksi Lohja järjestää ilotulituksen torilla lauantaina, 31.12. klo 20 ja Virkkalan keskustassa klo 19.00. Pohjan VPK:n huima uudenvuoden ilotulitus Pohjan kylässä alkaa klo 18.00 ja muuta ohjelmaa klo 16.30. Eri kaupunkien ilotulituksista voi käydä lukemassa lisää niiden omilta kotisivuilta.

Sunnuntaina 31.12. Kylpylähotelli Päiväkummussa järjestetään Uuden vuoden vastaanottajaiset. Liput maksaa 15€ ja illan musiikista vastaa Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty. Ilotulitus klo 24.00. Myös Vivamossa järjestetään Uuden Vuoden vastaanotto ja illan ohjelmassa on klo 19.00 Juhlaillallinen ja klo 21.00 Maria ja Matti Turusen, ja Armaan Madarin konsertti. Ilotulitus on klo 24.00.

Halutessasi voit viettää uudenvuoden myös yksin. Yksin olo voi olla myös erittäin tunnelmallista ja vaihtoehtoja on monia. Esimerkiksi lempisarjan katselu, kirjan lukeminen tai vaikka muiden rakettien katselu ovat hyviä keinoja viettää uusivuosi yksin. Kannattaa myös laittaa kynttilöitä palamaan tunnelman nostattamiseksi!

Kirjoittaja: