Inkoo

×

Inkoo on Sopivasti maalla

Inkoo on noin 5500 asukkaan aktiivinen, kaksikielinen kunta Länsi-Uudellamaalla, n. 60 km Helsingistä länteen ja suurin piirtein saman verran Hangosta itään. Inkoo on rannikkokunta, jolla on kaunis ja laaja saaristo - siksi se on täydellinen paikka veneilylle ja muille vapaa-ajanharrastuksille. Inkoo on perinteistä maatalousseutua. Maataloutta harjoitetaan edelleen, mutta rinnalle on tullut muitakin elinkeinoja. Esimerkiksi maatilamatkailu on tuonut vanhoille tiloille uutta toimintaa. Inkoo on sinun paikkasi maalla. Inkoossa pääset eroon pääkaupunkiseudun melusta. Inkoo on erilaisesti lähellä.

Matkailu saaristokunnassa

Kesällä kannattaa tehdä retki saaristoon omalla veneellä tai taksiveneellä. Barösundin kesätorilla, ravintolassa, kahviloissa, mökkikylissä ja saaristoretkillä voi viettää aktiivista kesää. Kesäasukkaat ovat jo löytäneet Inkoon sankoin joukoin, sillä Inkoon väestömäärä kolminkertaistuu kesäisin! Ehkä sinullakin on suunnitelmissa mökin osto tai vuokraus Inkoosta, vaikkapa saaristosta?

Poikkea ihmeessä aivan kirkonkylän keskustassa sijaitsevaan Inkoon vierassatamaan. Nähtävyydet ja palvelut ovat kävelyetäisyydellä; viihtyisät kahvilat, ravintolat, taidegalleriat, lahjatavara-aitat, vaatetusliikkeet… Myös ruokakauppa, pankki, apteekki, kampaajat ja muut hyvinvointipalvelut tavoittaa kävellen. Kunnantalossa, kivenheiton päässä vierassatamasta, on Inkoon uusi itsepalvelukirjasto. Kunnan infopiste on kirjaston alakerrassa. Infopisteestä voi ostaa mm. kalastuslupia.

Kaikkea keskiajasta nykyaikaan

Inkoolla on pitkä historia – 675-vuotisjuhlia vietettiin muutama vuosi sitten. Nähtävyydet heijastelevat kunnan historiaa. Inkoossa on kaikkea keskiaikaisesta harmaakivikirkosta lähihistoriaa esitteleviin museoihin, joiden teemoista mainittakoon Porkkalan parenteesi ja sotilaskalusto. Inkoon kirkossa on kauniita seinämaalauksia, joista tunnetuin on Kuolemantanssi, jossa kuolema tanssii eri yhteiskuntaluokkia edustavan väen kanssa. Gammelgårdenin kotiseutumuseo esittelee asumista entisaikaan. Erityisesti lapsia kiehtoo entisajan elämisen ahtaus ja yksinkertaisuus.

Tapahtumat, liikunta ja hyvinvointi

Inkoossa järjestetään suosittuja tapahtumia ympäri vuoden. Inkoonpäivä houkuttelee ihmisiä läheltä ja kaukaa nauttimaan esityksistä ja markkinatunnelmasta. Syksyn sadonkorjuumarkkinat tarjoavat lähiruokaa torilla vierassataman vieressä. Joulumarkkinat järjestetään tunnelmallisen Gammelgårdenin kotiseutumuseon punamultamiljöössä. Lisäksi järjestetään lukuisia muita tapahtumia, kuten myyjäisiä, muinaistulien yö, urheilukilpailuja, koirien tottelevaisuuskokeita ja olutfestivaaleja. Inkoon kunnan nettisivuston tapahtumakalenterista saat lisätietoja tulevista tapahtumista.

Inkoota halkoo Vanha Kuninkaantie, jota seuraten aktiivilomaa kaipaava voi pyöräillä pitkin mutkaisen maalauksellisia maanteitä. Kuninkaantie sivuaa 1700-luvulta peräisin olevaa Fagervikin ruukkia, joka on ainutlaatuinen kokonaisuus kartanoineen, puistoineen, yksityisine kirkkoineen ja Ruukkikatua reunustavine idyllisine punamultamökkeineen. Kuninkaantieltä voi poiketa etelään Barösundiin, ihailla saariston luontoa ja henkäistä saaristoilmaa.

Inkoossa on hyvät mahdollisuudet ratsastaa tai meloa. Kesäisin Inkoossa voi pulahtaa uimaan niin järveen kuin mereenkin. Majoituskin järjestyy. Haluaisitko telttailla virkistysalueella, vuokrata mökin tai pienen talon tai asua maatilahotellissa? Valinta on sinun!

Tutustu Inkooseen!

Inkoota halkoo kantatie 51. Helsingistä on alle tunnin ajomatka Inkooseen. Kampin linja-autoasemalta Helsingistä pääsee linja-autolla Inkoon keskustaan. Lähijunalla pääsee Inkoon rautatieasemalle, josta on viitisen kilometriä kirkonkylään. 

Inkoo on laaja kunta. Auto tai polkupyörä on hyvä kulkuväline, jos haluat maatilamatkailla tai käydä Fagervikin ruukissa tai jossakin muussa kunnan osassa. Paikalliselta taksiveneyrittäjältä voi tilata kuljetuksen saaristoon.

Lisätietoja Inkoon nähtävyyksistä, majoituksesta, ravintoloista, kahviloista, lahjatavaraliikkeistä ja muusta kunnan verkkosivulla. Tietoa joukkoliikenteestä löytyy tästä.

Matkailuneuvonnan nettisivut:
Matkailuneuvonnan sähköposti:
Matkailuneuvonnan puhelin:
+358 9 29 5151
Matkailuneuvonnan osoite: