Visit South Coast Finland

Visit South Coast Finland

ONKO RAASEPORI SUOMEN PARAS KESÄKAUPUNKI?

Kaikki ovat varmaan kuulleet jonkun toteavan, että ”se ja se on tosi kiva kesäkaupunki”. No, mikäpä paikka ei olisi kiva ankean ja harmaan talven jälkeen. Mutta mikä kaupunki Suomessa on ihan oikeasti kiva kesäkaupunki? Uskaltaisin väittää, että Raasepori on hyvinkin vahvoilla tämän kisan voittajaksi. Tässä viisi perustetta!

  1. Tammisaari

Idyllinen vanhaa aikaa henkivä puukeskusta vie matkailijan toiselle vuosikymmenelle. Rauhallinen elämänmeno ja merellinen tunnelma ovat kesää parhaimmillaan.

  1. Fiskars Village

Vanha rautaruukki entisessä Pohjan kunnassa on nykyään yksi Etelä-Suomen tunnetuimmista matkailukohteista. Designin ja käsityöläisten keskus yllättää monipuolisuudellaan.

  1. Meri

Tammisaaren vierasvenesatama, SommaröstrandTammisaaren saariston kansallispuisto, jne. Meri on todellakin läsnä Raaseporissa ja mm. alueen sadat mökkiläiset nauttivat Itämeren aaltojen loiskeesta.

  1. Tapahtumat

Mustion Linnan kesäteatteri, Faces festivaali, Fiskarsin antiikkipäivät tai Tammisaaren kesäkonsertit. Raaseporin kesäinen tarjonta ei rajoitu yhteen markkinapäivään, vaan tarjontaa on läpi kesän!

  1. Naapurit

Raaseporin vahvuuksiin kuuluu myös huippunaapurit. Hanko – joka kilpailee varsin tasaväkisesti Suomen parhaan kesäkaupungin tittelistä – on aivan vieressä. Samoin esimerkiksi KarjalohjaLohjan saaristo sekä Tytyrin kaivos täydentävät Raaseporin jo itsessään vahvaa tarjontaa.

Raaseporiin ajaa noin tunnissa Helsingistä. Eli siinäkin mielessä varsin varteenotettava vaihtoehto!