Guidade turer i Tytyri gruvmuseum

×

Tytyri gruvmuseum erbjuder en unik miljö, som berättar om gruvarbetarnas liv i Lojo

Alldeles nära Helsingfors, i centrum av Lojo hittar du en unik sevärdhet, Tytyri gruvmuseum. I museet arrangeras guidade turer för allmänheten 100 meter under jord. Där kan man bekanta sig med forna tiders gruvarbetares dramatiska vardag. Under turerna i Tytyri gruvmuseum får man se verktyg och utrustning, som användes på den tiden, allt från gruvborrar till dumprar, medan guidens historier om gruvarbetarnas vardag åter väcker gruvan till liv. Man får en uppfattning om kalkbrottets enorma dimensioner invid ett 100 meter djupt och 100 meter brett stenbrott, där en ljus- och ljudshow till tonerna från Finlands nationalkompositörs, Jean Sibelius’ Kareliasvit väcker känslor hos alla och envar.

Svalt och skönt på de guidade turerna i Tytyri gruvmuseum!

I Tytyri gruvmuseum är det är +8 grader året om, så den guidade turen på två timmar bjuder på avsvalkning i den finska sommarhettan. Vi rekommenderar att du klär dig varmt, men om du inte har möjlighet till det, så lånar vi ut filtar att lägga över skuldrorna. Det lönar sig att ha stadiga skor och planera frisyren så att den obligatoriska hjälmen inte faller av.

Det är lätt att hitta till Tytyri gruvmuseum. Museet ligger endast en dryg timmes väg från Helsingfors och knappt en och en halv timme från Åbo. Man behöver inte boka plats på Tytyri gruvmuseums turer på finska för allmänheten, men kom gärna i god tid, så ryms du nog med.

 

Tilläggsuppgifter

Plats:
Lojo centrum, 100 meter under jorden.
Avstånd från Helsingfors:
55 km, 45 min med bil
Avstånd från Åbo:
115 km, 1 h 15 min med bil
När:
Guidade rundturer på finska för allmänheten 14.5. - 25.9. Andra språk enligt överenskommelse.
För vem:
En exotisk plats under jord för såväl vuxna som barn.
Bra att veta:
Turen i Tytyri gruvmuseum tar ca två timmar
Pris:
För de allmänna guidningarna på finska: Vuxna 14.00 € per person, barn (5-16 år) 8.00 € per person.
Förfrågningar och bokningar:
Telefon:
+358 44 369 1309