Fiskarsin kesänäyttely Greetings from Suomi TOUKO-SYYSKUU

×

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAn yli 50 taiteilijan ryhmänäyttely yhdistelee paikallisuutta ja kansainvälisyyttä. Näyttelyn pääteemoina ovat suomalaisuus, kansa sekä kotimaisuus. Tarkoituksena on haastaa mielikuvia, joita suomalaisuuden tunnukset ja symbolit tässä ajassa herättävät.

Tuoreita näkökulmia monikulttuuriseen Suomeen

Kutsutut taiteilijat sekä osuuskuntalaiset tarkastelevat teemaa muotoilun, käsityön ja nykytaiteen keinoin. Taiteilijoita kehotetaan rohkeisiin irtiottoihin. Kokonaisuus ulottuu designesineistä, kalusteista ja kuvataiteesta aina tilateoksiin ja esitystaiteeseen asti. 

Taiteilijoina mukana muun muassa Eeva-Kaisa Ailus, Hanna Maria Anttila, Marko Escartin – yhteistyössä Heikki Aska & Sami Kallio, Anna Estarriola, Paleface, ja monia muita. Kaikki näyttelyyn osallistujat löydät tapahtuman virallisilta sivuilta. 

Näyttelyn pääyhteistyökumppani on Fiskars Oyj. Näyttelyä ja siihen liittyvää kehitystyötä tukevat Svenska kulturfonden ja Sophie von Julinin säätiö. Näyttelyn kuraattoreina toimivat taiteilijat Petri Ala-Maunus ja Minna Suoniemi.

Koska: