Inkoon perinteiset joulumarkkinat Gammelgårdenilla JOULUKUU

×

Inkoon perinteiset joulumarkkinat järjestetään lauantaina 2.12 klo 10-14 Gammelgårdenin viihtyisissä punamultamaisemissa. Ohjelmassa on maistiaisia joulun taiasta niin suurille kuin pienille.  

Ingå musei- och hembygdsförening koristelee rakennuksen jo toisen kerran vanhan ajan tyyliin ja museoalueen päärakennuksessa kävijät saavat tuntumaa entisaikojen joulunviettoon. 

Viime vuonna yhdistys kattoi myös perinteisen joulupöydän ja tänä vuonna on vuorossa jälkiruoka, kahvit, vanhanaikaisia leivonnaisia ja joulumakeisia. 

Myyjiä on ilmoittautunut ainakin yli 60. Myytävänä on käsitöitä, ruokaa, joulukoristeita ja paljon muuta.

Joulupukki tapaa vanhanajan pukinsarvipukin

Markkinoilla iloinen Joulupukki vastaanottaa lahjatoivomuslistoja ja jakaa karkkia. Ja tänä vuonna joulumarkkinoilla vierailee myös joulupukin vanhempi serkku, nimittäin itse vanhan ajan pukinsarvipukki kunnioittaa Inkoota läsnäolollaan. 

Degerby bortblandade kör vastaa joulumusiikista, ja he esittävät päivän kuluessa joululauluja.

Päivi Björkroth Inkoon kansalaisopistosta esittelee päärakennuksessa tuftausta, mattojen teossa käytettävää käsityömenetelmää.   

Ingå marthaförening on rakentanut vanhaan navettaan kaikki jouluevankeliumin keskeiset hahmot sisältävän jouluseimen. Partiolaiset sytyttävät tulia metallitynnyreihin, joissa voi grillata makkaraa ja vaahtokarkkeja.

Makkaraa on tarjolla myös Ingå IF:n puffetissa kahvin ja muun purtavan lisäksi.  

Joulumarkkinat järjestää Ingå musei- och hembygdsförening yhteistyössä Inkoon kunnan kanssa. Juontajana toimii Lars Lindholm.

Koska: