Jääkarusellifestivaali HELMIKUU

×

Helmikuussa 2018 järjestetään maailman ensimmäinen jääkarusellifestivaali Aurlahdessa, Lohjalla. Kaksi päivää kestävä tapahtuma on maksuton ja sinne odotetaan yli 20 000 kävijää.

Lohjan kaupunki järjestää tapahtuman yhdessä Solarvoima Oy:n kanssa.

Yhdistelmä taidetta, tiedettä ja teknologiaa

Tapahtumassa Aurlahteen rakennetaan pyöriviä jäälauttoja, joiden päällä on mm. jääveistoksia, ravintola ja esiintymislava. Lapsia riemastuttaa varmasti pieni jääkaruselli jäästä veistettyineen hahmoineen, joiden päällä voi istua. Alueella on myös valotaidetta, jäätanssia, poroja ja igluja. Kävijät voivat myös nauttia herkullisesta street foodista ja rusettiluistella DJ:n soittaman musiikin tahdissa.

Maailman ensimmäiset jääkarusellin MM-kilpailut

Festivaalien toisena päivänä pidetään myös maailman ensimmäiset jääkarusellin MM-kilpailut. Silloin pääsee seuraamaan, kun kotimaiset ja ulkomailtakin saapuvat tiimit rakentavat mitä erikoisimpia jääkaruselleja ja parhain palkitaan. Jääkaruselleja tuomaroimassa on mm. Ville HaapasaloStefan Lindfors ja Katja Ståhl. Paikalle on myös tulossa kansainvälistä mediaa.

Mikä on jääkaruselli?

Jääkaruselli on jäähän sahattu ympyränmuotoinen lautta, joka pyörii siihen kiinnitettyjen moottorien avulla. Sen tekemiseen vaaditaan yleensä paikka, jossa on tarpeeksi paksu, mutta ei liian paksu jää ja jossa moottorisahan ääni ei häiritse muita. Järvien jäätilanne sopii usein jääkarusellien rakentamiseen. Sahaaminen ei ole helppoa, sillä se vaatii aikaa ja oikenalaiset varusteet.

 

 

Kuvat: Janne Käpylehto

Koska: