Tapahtumia Länsi-Uudellamaalla

×

Länsi-Uudellamaalla tapahtuu ympäri vuoden.

Suuria ja pieniä festivaaleja, markkinoita, teatteria ja musiikkia.  Länsi-Uudeltamaalta löytyy vaikka minkälaista tapahtumaa ympärivuoden.

Täältä Visit South Coast Finlandin sivuilta voit löytää vinkkejä monista erilaisista tapahtumista Läntisellä-Uudellamaalla. 

Kesä on tapahtumien aikaa

Valon ja keskikesän juhla, Juhannus. Tätä juhlaa vietetään ympäri Suomea. Suomalaiseen juhannukseen kuuluu keskeisenä osana juhannustanssit sekä juhannuskokko. Länsi-Uudellamaalla on mahdollista päästä juhlaan mukaan esimerkiksi Raaseporissa Bromarvissa ja Raaseporin Linnalla sekä Lohjalla monissa eri paikoissa.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään Muinaistulien yötä. Paikkakunnasta riippuen päivän aikana on erilaista koettavaa ja nähtävää. Ilta huipentuu usein ilotulitteiden ampumiseen. Länsi-Uudellamaalla tästä tapahtumasta pääsee nauttimaan esimerkiksi Inkoon Degerbyssä, Raaseporin Sommaröstrandissa ja Sandnäsuddissa sekä Hangossa.

Syksyllä nautitaan syksyn sadosta

Syksyllä järjestetään paljon erilaisia markkinoita ja ruokatapahtumia, joissa myydään syksyn satoa. Esimerkiksi Lohjalla on Omenakarnevaalit ja Inkoon Päivölässä Kohdataan Maalla -ruokamarkkinat.

Joulumarkkinoilla palataan ajassa taaksepäin

Ainakin Lohjalla ja Tammisaaressa järjestetään joulun alla vanhan ajan markkinat. Joulun tunnelmaan pääsee mukavasti sukeltamaan markkinoilla.

Uusivuosi alkaa liikunnalla

Tammikuussa järjestetään koko perheen tapahtuma Talvitouhula. Tapahtuma järjestetään Lohjan Auralahdessa ja tarjolla on paljon erilaisia talviliikuntalajeja.

Maaliskuussa järjestetään Kirjakekkerit Karjaan Fokus -talolla ja toukokuussa vappua pääsee viettämään ainakin Mustion linnan perinteisellä vappupäivän juhalssa.

Lisää tapahtumia

Lisää alueen tapahtumia löytyy:

Evenemax

Tapahtumainfo

VisitLohja

VisitRaseborg

Hangon Kaupunki

Hanko

Mustion Linna

Fiskars Village

 

 

Koska:
Vuoden ympäri