Arboretum Magnolia

×

Kolmen hehtaarin alue täynnä maailman erilaisia puulajeja!

Arboretum Magnolia on lohjalainen puulajipuisto, jossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa. Yhteensä puuvartisia kasveja on alueella yli tuhat. Puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Arboretumissa on suuri määrä mm. japanilaisia ja kiinalaisia puita, joita ei kasva muualla Suomessa. Arboretumia hoidetaan puistona. Puiden ja pensaiden lisäksi alueella on runsaasti perennoja ja sipulikasveja.

Alue on kolmen hehtaarin kokoinen ja sijaitsee Lohjanjärven rannalla. Puiston teemoja ovat mm japanilainen puutarha, terassipuutarha, laakso, puropolku, magnoliapolku, hortensiapolku, kevätpolku, perennapuutarha, rhodopolku, havurinne, ja heinäpolku. Valtaosa puista on merkitty QR-koodein. Tämä helpottaa lisätiedon hakemista omalla mobiililaitteella internetistä vierailun aikana.

Arboretumiin voi tutustua opastetulla kierroksella touko-syyskuussa torstai-sunnuntai päivinä. Kierros kestää noin tunnin. Opastuskielet ovat suomi ja tarvittaessa englanti.

Arboretum Magnolia ovat perustettu vuonna 2003. Puisto oli yleisölle avoinna ensimmäistä kertaa kesän 2015 Avoimet puutarhat -tapahtumapäivänä ja silloin puistossa vieraili n. 350 kävijää.

Lisätietoja

Etäisyys Helsingistä:
74 km, 1h 4min autolla
Etäisyys Turusta:
116 km, 1h 21min autolla
Sähköposti:
Soita:
044 369 1309
Yrityksen nettisivut: